Sergiu Vitalian Vaida a adus voia bună la Urmeniş

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură au fost co-parteneri ai Primăriei şi Consiliului Local Urmeniş în organizarea festivalului Judeţean de Folclor „Româneşte de purtat”, ce s-a derulat pe scena amenajată în aer liber din parcul comunei. Evenimentul a fost deschis de primarul comunei Urmeniş, Dumitru Tomşa, alături de el fiind prezenţi la eveniment vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean, consilierul judeţean Neia Lăcătuş, primarii din Silivaşu de Câmpie – Ioan Cămărăşan şi Milaş – Iosif Gabor.
Manifestarea a avut ca invitat special pe Sergiu Vitalian Vaida, venint de la Cluj împreună cu Nănaşii, care a şi prezentat evenimentul. Au urcat pe scenă ansamblurile „Păunaşii Salvei” – Salva „Cununa Grâului” – Ocniţa „Plai Milăşan” – Milaş, „Dor de pe Câmpie” – Silivaşu de Câmpie, „Jucăuşii” din Cluj, dansatorii din Urmeniş şi Sânmihaiu de Câmpie. De asemenea, a fost prezent Grupul vocal „Flori de pe Câmpie”, coordonat de Ana Lar, ne informează Costică Şomfelean din partea CJC BN.
Invitaţi în recital au fost Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Turcu, Mălina Pop şi Raul Pop.
Ediţia din acest an s-a încheiat cu discotecă în aer liber, iar la miez de noapte focul de artificii a luminat bolta comunei Urmeniş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]