Seri de rugăciune la Biserica Sf. Nicolae

În aceste vremuri confuze, marcate de mizerie morală şi materială, de corupţie, de concurenţă care, pentru reuşită, depăşeşte orice imaginaţie, în oraşul Năsăud îţi poţi găsi liniştea sufletească, nădejdea, speranţa, sfinţirea sufletului întru Hristos, demnitatea umană, la Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae păstorită de preoţii parohi Florin Rusu şi Lucian Greab. Aici, în fiecare seară, începând cu ora 20.00, îi poţi găsi la rugăciune sau citind acatiste. Seara de joi este dedicată copiilor. Ei citesc la strană Acatistul Sf. Nicolae, familiarizându-se cu limbajul liturgic, rugăciunile, luând cunoştinţă de dragostea lui Iisus pentru noi, păcătoşii, jertfa Sa pentru mântuirea noastră. Aceste seri de joi sunt pentru atragerea tineretului spre biserică, pentru o credinţă puternică împreunată cu dragostea pentru semeni, pentru o lume mai bună, mai aproape de Dumnezeu.

x x x

Masa Altarului – resfinţită

În urma lucrărilor de restaurare a Catedralei năsăudene, la sfârşitul lunii iulie, Masa Altarului bisericii a fost resfinţită, la ceremonialul religios participând mitropolitul Andrei Andreicuţ, secondat de protopopul Năsăudului, Ioan Dâmbu, preoţii parohi Florin Rusu şi Lucian Greab, un număr mare de preoţi din parohiile apropiate. De asemenea, au fost de faţă edilul urbei, ing. Dumitru Mureşan, consilieri locali, oficialităţi judeţene – deputatul Ioan Oltean, preşedintele Consiliului Judeţean – Liviu Mihai Rusu, prefectul Cristian Florian, sute de credincioşi năsăudeni şi din localităţile apropiate.

Masa Altarului a fost unsă cu mir, acoperită cu un giulgiu brodat şi aşezate celelalte obiecte sfinţite (antimisul, Sfânta Evanghelie, Chivotul şi lumânările). Pe Masă se găseşte şi Mir din templul Sf. Irimie din Tesalonic, adus special de preotul paroh Florin Rusu, căruia i s-a acordat titlul de iconom (purtător de brâu roşu), pentru meritele avute în parohie, de către ÎPS Andrei Andreicuţ, odată cu resfinţirea Mesei Altarului.

Aşa cum aflăm de la părintele Florin Rusu, icoana ierarhului Sf. Nicolae va fi dusă la Bari, în Italia, de moaştele Sfântului ierarh, pentru a fi atinsă de racla Sf. Nicolae şi apoi aşezată în Biserică din Năsăud.

Tot aici se mai găseşte o icoană pictată de maici, a Sf. Ioan Vodevitul, care a fost dusă la Ierusalim şi atinsă de racla sfântului.

De asemenea, icoana Sf. ierarh Spiridon, făcătorul de minuni (secolul IV) a fost dusă în Grecia, insula Corfu şi atinsă de racla Sfântului Spiridon, acum găsindu-se la intrarea în Sfântul locaş de rugăciune năsăudean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5