Sfaturi practice despre cum sa alegi o imprimanta buna de pe Storel

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani si astfel am ajuns sa folosim calculatoarele zilnic si imprimantele poate la fel de des. Acestea au progresat foarte mult, astfel incat imprimantele pe care le gasim pe piata in ziua de azi sunt capabile sa tipareasca documente si poze la o calitate extrem de buna si la o viteza foarte mare.

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani si astfel am ajuns sa folosim calculatoarele zilnic si imprimantele poate la fel de des. Acestea au progresat foarte mult, astfel incat imprimantele pe care le gasim pe piata in ziua de azi sunt capabile sa tipareasca documente si poze la o calitate extrem de buna si la o viteza foarte mare.

Intr-un birou, o imprimanta este indispensabila, dar aceasta este din ce in ce mai folosita si acasa, in scopuri personale. Daca si tu te numeri printre persoanele care doresc sa isi achizitioneze o imprimana buna de pe Storel, dar nu stii ce model sa alegi, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iei decizia cea mai buna pentru tine.

l Stabileste care sunt nevoile tale

Majoritatea persoanelor care aleg sa isi achizitioneze o imprimanta tin cont de caracteristicile, calitatea, dar si de pretul acesteia inainte de a face o alegere. Pentru a alege o imprimanta, trebuie sa identifici corect care sunt nevoile tale in ceea ce priveste o imprimanta. Este important sa te gandesti cam cate pagini ai nevoie sa printezi in medie intr-o luna de zile, daca doresti o imprimanta mono sau o imprimanta color si daca ai nevoie de o imprimanta simpla, sau de una care are si scanner si fax.

Practic ai de ales intre imprimanta moncroma sau color si intre una clasica sau una multifunctionala care iti ofera posibilitatea de a tipari documente, de a scana si copia pagini, dar si de a trimite faxuri. Desigur, pentru asta trebuie sa ai in vedere sii care este bugetul tau.

l Alege tipul imprimantei

Din punct de vedere al tehnologiei, exista doua tipuri de imprimante: inkjet si laser. Imprimanta inkjet functioneaza cu cartuse cu cerneala si printeaza un numar mai mic de pagini, iar imprimanta laser functioneaza cu un toner care poate printa chiar si peste o mie de pagini. Cea inkjet are dimensiuni mai mici, dar necesita mai mult tus decat o imprimanta laser. Viteza de tiparire de asemenea, este mai mica fata de cea a unei imprimante laser. Imprimanta laser este foarte utila in special afacerilor deoarece imprima un volum foarte mare de pagini cu un singur cartus, iar spatiul de stocare al paginilor este mult mai mare fata de cel de la o imprimanta inkjet.

O astfel de imprimanta are un pret mai mare, dar costurile de exploatare compenseaza diferenta de pret deoarece o imprimanta laser poate printa mult mai multe pagini cu un singur cartus, fata de o imprimanta inkjet, asa cum am mentionat mai sus. Imprimantele multifunctionale dotate cu functia de printare, scanare, copiere si trimitere fax sunt foarte populare, dar asta depinde de nevoile tale, daca ai sau nu nevoie de o astfel de imprimanta.

l Alte aspecte de luat in calcul

Fiecare imprimanta are avantaje si dezavantaje, tocmai de aceea cel mai important criteriu dupa care sa te ghidezi inainte de a face o alegere, il reprezinta nevoile si cerintele tale. Unele imprimante moderne au si optiunea de a printa fata verso, altele pot printa din cloud sau de pe un telefon mobil, altele functioneaza wireless si astfel de scapa de fire.

Dupa ce ai luat o decizie in ceea ce priveste imprimanta pe care doresti sa o achizitionezi, ai grija sa cumperi un cartus sau un toner compatibil cu imprimanta si de calitate, care nu afecteaza nici imprimanta, dar nici calitatea printarii. Si nu in ultimul rand, foloseste o hartie de calitate. In caz contrar, calitatea printarii nu va fi cea dorita.

Intra pe Storel si alege si tu o imprimanta de calitate, ideala atat pentru birou, cat si pentru acasa si profita de preturile imbatabile pe care le gasesti pe site.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5