Şi a fost „Ziua Drapelului Naţional”

Într-o atmosferă deosebită şi printr-un ceremonial militar şi religios specific, au avut loc manifestări dedicate „Zilei Drapelului Naţional”, la care au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Primăriei, Poliţiei, partide politice, şefi de instituţii, de la ISU, Jandarmerie, asociaţii ale cadrelor militare, veterani de război, asociaţii ale MAI, elevi, copii, un numeros public.

Ceremonia, desfăşurată în Piaţa Tricolorului din Bistriţa, în data de 26 iunie a.c., stabilită prin legea 96/998, a cuprins o serie de manifestări prealabile prin coborârea Drapelului, slujba de sfinţire a drapelului la Catedrala de la Coroana, după care a urmat ceremonialul de înălţare pe catarg a drapelului.

Garda de Onoare de la brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, împreună cu Garda drapelului şi Muzica Militară, au creat o atmosferă emoţionantă şi captivantă, prin ceremonialul specific desfăşurat.

S-au rostit alocuţiuni privind istoricul şi însemnătatea zilei de către primarul Ovidiu Creţu, prefectul Cristian Florian, care au subliniat că „Tricolorul este simbolul statului, a unităţii şi integrităţii, i-a însoţit pe români în cele mai grele momente şi de importanţă istorică deosebită”.

După prezentarea onorului la „Drapel” de către Garda de Onoare, a fost binecuvântat Drapelul României de către preotul Iuliu Şomodean, drapelul fiind sărutat de către prefectul Cristian Florian, primarul Ovidiu Creţu, col. dr. Dorin Blaiu, locţiitorul comandantului Garnizoanei Bistriţa, după care a fost înălţat pe catarg în acordurile Imnului de Stat.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea impecabilă a Gărzii de Onoare, salutul Muzicii Militare – o profesionistă în domeniu şi în aplauzele asistenţei numeroase.

A fost o zi cu profunde trăiri şi conotaţii patriotice necesare în viaţa unei ţări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5