Simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului! Amendamentele depuse de Diana Morar, adoptate de Comisia juridică

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat amendamentele depuse de deputatul Diana Morar la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2020 privind măsuri în domeniul registrului comerţului, în sensul simplificării unor activități.
"Astfel, printre altele, pentru simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului, Oficiul Registrului Comerțului transmite autorităților competente în domeniul autorizării funcţionării, doar pe cale electronică, nu și copiile declarațiilor-tip ca până acum, informaţii din declaraţiile-tip pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurarea a activităţii pentru sediul social/profesional şi/sau sedii secundare şi datele de identificare ale persoanelor înregistrate, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării în registrul comerţului.
Este o măsură binevenită pentru reducerea birocrației în activitatea de înregistrare în registrul comerțului și face parte din seria demersurilor pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării şi digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme, începute în perioada în care am îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției", explica deputatul Diana Morar.
Proiectul de lege va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5