Sîngeorz-Băi: 3000 de oameni, alături de Alesul

Duminică a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Regional “Alesul - Sărbatoarea Străbunilor în zona numită “ Lunca lui Ianăş pe Cormaia. Programul a cuprins expoziţii de animale, concursuri tematice, dar şi un program artistic asigurat de Ansamblul Folcloric "Păunița" din Sângeorz-Băi, Ansamblul Folcloric "Rapsodia Trișcașilor" din Leșu, Formația de dansuri al Asociației Culturale "Someş-Ilva" din Ilva-Mică, Ansamblul Folcloric "Poieniţa" din Poiana Ilvei, Formația de dansuri "Măgureanul" de la Măgura-Ilvei, Grupul instrumental de fluierași din Sângeorz-Băi - Clasa externă a Școlii Populare de Arte Bistrița, Ansamblul Folcloric "Cununa Someșană" din Maieru și Ansamblul Folcloric "Cetatea Rodnei" de la Rodna, dar şi mulţi interpreţi de muzică populară: Viorica Hojda, Lucreția Pomohaci, Livia Mihăilă, Dănuț Filipoi, Grupul Vocal "Valeria Peter Predescu", Amalia Țuțuruga, Maria Pavelean, Ana Maria Marti, Ionuț Silviu Avram, Paul Ban, Bogdan Berbecar, Oana Matei, Cristina Bugnar și Anamaria Mihăilă.
Evenimentul a debutat cu un Te Deum, oficiat de un sobor de preoţi ortodocşi şi catolici, apoi cei aproape 3000 de oameni prezenţi s-au bucurat de un concurs de mânuire a drujbei, care a avut trei probe: deomontarea şi montarea unui lanţ de drujbă, tăietura dublă şi tăietura de precizie, iar câştigătorul a fost recompensat cu un premiu pe masură: o drujbă nou-nouţă. Nici ceielalţi participanţi nu au fost uitaţi, fiecare concurent, din cei 10 înscrişi, a primit un premiu din partea organizatorilor. De asemenea, oamenii au putut admira mai mulţi cai de rasă şi de tracţiune care s-au întrecut pentru titlul de cel mai frumos şi mai puternic cal din zonă.
Primarul Traian Ogâgău promite că acest festival regional va deveni o tradiţie şi îşi doreşte ca numărul participanţilor să fie cât mai mare.
La eveniment au participat şi reprezentanţii Forumului Montan din judet prin preşedintele Emil Iugan, dar şi prin preşedintele la nivel naţional, prof. universitar dr. Radu Rey, care a fost sărbătorit la scenă deschisă, odată cu împlinirea frumoasei vârste de 77 ani. Redacţia cotidianului Răsunetul se alătură miilor de oameni care i-au cântat în cor „La mulţi ani!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5