Sosirea primăverii, prilej de bucurie pentru elevii și profesorii Colegiului Național George Coșbuc din Năsăud

Ca în fiecare an, săptămâna premergătoare MAIALULUI ELEVILOR NĂSĂUDENI este o adevărată sărbătoare pentru elevii și profesorii renumitului liceu năsăudean. Cu această ocazie se organizează manifestări culturale și artistice, care își au rădăcina departe în timp, începând cu secolul al XIX-lea.
Relevantă în acest sens este întâlnirea tradițională, serenada, dedicată elevilor absolvenți, care are loc în aula bătrânului liceu. Marți, 24.05.2022, începând cu ora 16, într-un cadru festiv, profesorii și elevii s-au întâlnit pentru a-și exprima gândurile și emoțiile înainte de examenul maturizării, după patru ani petrecuți împreună, cu momente grele, provocatoare, dar și clipe de împlinire .
Cele șase clase, profil Matematică- Informatică, Filologie, Științe și Pedagogic au intrat pe ritmuri solemne în aula liceului, pentru ultima dată în cei patru ani de liceu. Emoțiile au pus stăpânire pe profesori și elevi în egală măsură, iar tristețea despărțirii de o generație a fost ștearsă de bucuria de a avea în fața noastră absolvenți maturi, pregatiți pentru viață, dar și pentru toate provocările ei.
Festivitatea de premiere a claselor terminale a avut loc joi, 26.05.2022, pe platoul liceului, alături de toate clasele liceale. Au fost răsplătiți pentru munca de pe tot parcursului anului elevii premianți, dar și cei care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele și concursurile școlare organizare în acest an școlar. De asemenea, au fost evidențiați elevii care sunt deja admiși la universitățile care au organizat preselecții sau au ajuns studenți pe baza rezultatelor obținute la competiții școlare. A avut loc predarea și primirea cheii, de către reprezentanții claselor a XI-a și a XII-a, ca o continuitate a rezultatelor de excepție obținute de elevii liceului nostru.
Vineri, 27.05.2021, va avea loc Simpozionul „ Academician Sever Pop - Un destin european”, care este organizat în colaborare cu Biblioteca Academiei Române, Primăria Municipiului Bistrița, Primăria Orașului Năsăud, Palatul Culturii Bistrița, Primăria Comunei Poiana- Ilvei, Rotary Club Bistrița. Academicianul Sever Pop urmează cursurile școlii noastre între anii 1911-1918, fiind unul dintre oamenii de seamă pe care Năsăudul l-a dat țării. Simpozionul este dedicat contribuției lingvistului în acest domeniu, dar și activității de cercetare pe tărâm belgian.
Punctul forte al acestei săptămâni , MAIALUL ELEVILOR NĂSĂUDENI, va avea loc duminică, 29.05.2022 și reprezintă cea mai veche manifestare a paradei portului popular din arealul năsăudean, care reunește elevii tuturor școlilor năsăudene: Colegiul Național George Coșbuc, Liceul Economic, Liceul Silvic Transilvania, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Grădinița cu Program Prelungit, Clubul Elevilor .
Începând cu ora 11 are loc parada portului popular, la care participă elevi, profesori, părinți, învitați. Mai apoi sunt premiate costumele străvechi, autentice, care certifică ducerea mai departe a tradiției. Pe platoul liceului sunt premiați elevii care au obținut rezultate meritorii la competițiile școlare, care certifică rezultatele de excepție ale colegiului nostru. În acest an școlar s-au obținut peste 100 de premii și mențiuni în cadrul olimpiadelor școlare.
Momentele artistice vor întregi această manifestare străveche aflată la cea de-a 137-a ediție. Nu vor lipsi Călușarii, dansul Romana, formația Dancing Wings, coordonate de profesori ai liceului nostru. Seria momentelor folclorice e completată de elevii Liceului Economic, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Clubul Copiilor, Casa de Cultură Năsăud, ansamblul folcloric „Someșana”, dar și invitații noștri: Tezaur Coșbucian, Ansambul folcloric „Izvorașul” Rebrișoara. Așa cum ne-am obișnuit, Maialul se încheie printr-un spectacol dedicat tinerilor, organizat prin implicarea Primăriei Orașului Năsăud, respectiv trupa The Boulevard și ADDA.

Coordonator de proiecte și programe școlare,
prof. Harapașcu Sofia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5