Spectacolul de Ziua Naţională blocat de buletinele de vot?

La 90 de ani de la Marea Unire, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, Centrul Judeţean pentru Cultură a programat un spectacol grandios care să marcheze evenimentul. În fiecare an, instituţia de cultură a judeţului, coordonată de prof. Nicolae Gălăţean, ne-a obişnuit să prezinte în faţa bistriţenilor, de ziua tuturor românilor, un amplu spectacol cu participarea de ansambluri profesioniste din toată ţara, în cea mai mare sală disponibilă în judeţ, Sala Polivalentă.

Deşi contractele se stabilesc din timp pentru ca artiştii să nu fie implicaţi în alte acţiuni, directorul Nicolae Gălăţean ne-a declarat că realizatorii evenimentului sunt puşi într-o ipostază aparte, deoarece Sala Polivalentă este blocată până pe 4 decembrie cu buletinele de vot. Chiar dacă s-au făcut demersuri la preşedintele Consiliului Judeţean, la subprefect şi la coordonatorii Biroului Electoral Judeţean, solicitându-se alocarea unui alt spaţiu pentru buletine, într-una dintre instituţiile şcolare sau într-o altă clădire, deocamdată referenţii CJC nu au primit un răspuns afirmativ.

Ar fi păcat să ratăm un spectacol în care, la 90 de ani de la Unire, se doreşte aducerea la Bistriţa a celor mai mari nume ale folclorului românesc, CJC fiind deja în tratative cu ansamblul „Liviu Vasilică” din Alexandria.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5