Spirt vândut ilegal, confiscat de poliţişti. Valutist amendat cu 5.000 lei

Acțiuni pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, desfășurate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, în perioada premergătoare Floriilor ortodoxe și Paștelui catolic.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, unor operatori economici care nu au respectat prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 10 recipiente de 500 ml fiecare, cu inscripția ”alcool sanitar”, pentru care operatorul economic în cauză nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul schimbului ilegal de valută, iar în urma activităţilor desfăşurate au depistat, în flagrant, o operațiune ilicită de schimb valutar. Astfel, a fost aplicată o sancțiune contravenţională în valoare de 5.000 lei și a fost confiscată suma de 120 de euro, sumă care făcea obiectul schimbului ilegal de valută, monitorizat de către polițiști.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5