Spitalul din Năsăud ar putea prelua cazurile uşoare, cu pacienţi fără simptome de Covid-19!

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a declarat că pe viitor autorităţile trebuie să se gândească la varianta ca Spitalul orăşenesc „Dr.George Trifon” din Năsăud să primească pacienţi infectaţi cu CoVid-19, cazurile medii sau fără simptome.

„Nu vă ascund că va trebui să ne gândim şi la alte variante, spitalul de la Năsăud  pentru cazurile uşoare numai şi medii. Din discuţiile pe care le-am avut, e pregătit să lepreia. Asimptomaticii, adică cei care nu au simptome. Există şi un scenariu mai sumbru, cu pensiuni, hoteluri, alte locaţii pe care să le transformăm în săli de spital suport pentru asimptomatici. Va trebui să avem în vedere şi avem şi asta, să-i ducem spre astfel de locaţii pentru a elibera Spitalul Judeţean de Urgenţă, astăzi spital suport Covid pentru cazurile grele din judeţ”, a explicat prefectul Dolha.

În ceea ce priveşte spaţiile de carantină, la nivelul judeţului sunt 15 locaţii, fiind disponibile încă 200 de locuri, autorităţile judeţene refuzând să primească persoane din Maramureş sau Suceava, aşa cum au solicitat prefecţii din judeţele limitrofe.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5