Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa acordă stimulente financiare personalului medical şi de specialitate, pentru performanţă şi implicare!

Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, din veniturile proprii ale acestuia, în limita bugetului aprobat. Hotărârea intră în vigoare cu data de 01.10.2018.

 Personalul medical și de specialitate care beneficiază de stimulente financiare lunare va fi stabilit de către Comitetul director al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în baza unui Regulament propriu privind acordarea stimulentelor financiare,  aprobat de Consiliul de administrație.

Cuantumul lunar al stimulentelor financiare pentru un angajat nu poate fi mai mare decât două salarii minime brute pe ţară. Stimulentele financiare lunare nu fac parte din salariul de bază, iar acordarea lor se face cu respectarea legislaţiei în vigoare privind calculul impozitului pe venit şi a tuturor contribuţiilor sociale obligatorii datorate la stat.

         Stabilirea cazurilor de personal medical şi a categoriilor de personal de specialitate, precum şi a cuantumului stimulentelor financiare se face astfel încât să se realizeze stimularea cazurilor de tineri specialişti - personal medical care aduc venituri mari şi/sau suplimentare normei, din prestare de servicii medicale; identificarea şi atragerea de personal medical – tineri specialişti în specialităţi deficitare, motivarea categoriilor de personal de specialitate competent împotriva migraţiei profesionale, stimularea personalului medical şi a celui de specialitate pentru creşterea indicatorilor de performanţă şi a veniturilor spitalului.

         Analizarea situaţiei cu personalul căruia se acordă stimulente financiare se face lunar, în baza propunerilor fundamentate ale şefilor locurilor de muncă, confirmate de serviciul RUNOS şi de directorul financiar – contabil.

         La cheltuieli de personal, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa are aprobat un buget de 150 milioane lei, din care primele opt luni au fost folosite 73 milioane lei. Până la finalul anului este estimat un necesar de 47 milioane lei, astfel că rîmâne un disponibil de 30 milioane lei pentru aceste stimulente, cu încadrare în bugetul iniţial.

 

 

Comentarii

02/10/18 11:08
Carcotas

SI... CREDETI CA NU VOR MAI LUA " MITA " ... ? Eu nu prea cred .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5