Spitalul Judeţean de Urgenţă: Fetiţa nu a fost internată la Bistriţa

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a demarat cercetări în cazul fetiţei din Năsăud care a decedat, la începutul săptămânii, la Clinica de Chirurgie Infantilă din Cluj-Napoca.
Copilul a fost consultat în trei unităţi medicale, dar, în final nu a fost salvată. Totul porneşte de la o banală entorsă. Părinţii fetiţei s-au prezentat cu aceasta, joia trecută, la Spitalul orăşenesc din Năsăud, de unde a fost trimisă la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Aici a fost examinată, s-a pus diagnostic de entorsă, iar fetiţa s-a întors la Năsăud. Pe fondul durerilor, copila a ajuns din nou la spitatul năsăudean, unde i-a fost pusă o atelă. De-abia luni a ajuns la Cluj-Napoca, unde a fost “văzut” şi hematomul suprainfectat, iar pe masa de operaţie a murit.
Atât DSP Bistriţa-Năsăud, cât şi Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud au început să facă cercetări în acest caz, chiar dacă nu fusese depusă nicio plângere faţă de vreun cadru medical. “Nu avem încă informaţii despre ceea ce s-a întâmplat de vineri până luni, aşteptăm raportul medico-legal în acest caz”, a precizat Anca Andriţoiu. Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat în acest caz şi a demarat o anchetă, fiind aşteptat rezultatul necropsiei.

****

“Pacienta nu a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, aşa cum se vehiculează, ci a beneficiat de o examinare în specialitatea Ortopedie, în regim ambulatoriu, joi, 10.01.2013. S-a pus diagnosticul de Entorsă gleznă stângă, veche de câteva zile, pentru care s-a prescris tratament specific şi control medical la nevoie. Pacienta nu a mai revenit ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, transmite conducerea unităţii spitaliceşti din Bistriţa.
***
Verdicte nu pot fi date în acest caz. Cert, sunt mulţi vinovaţi de la sistemul medical, cel educaţional, fiscal…până la o o mână de oameni. E un cerc vicios în care ne învârtim. N-avem bani, n-avem medici buni, n-avem aparatură etc. Avem ceva, însă, ghinionul că ne-am născut în România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5