Spitalul Orăşenesc Beclean – modernizare exemplară.

La sfârşitul anului trecut au început la Beclean lucrări ce vizează reabilitarea generală a Spitalului Orăşenesc. Investiţia cu o finanţare externă în valoare de 1,7 milioane de lei vizează execuţia de izolaţii termice, înnoirea acoperişului, reabilitarea interioară şi exterioară a unităţii spitaliceşti.
O investiţie din fonduri locale, guvernamentale şi aparţinând instituţiei medicale a schimbat deja radical condiţiile pe care pacienţii le au dacă se internează la Spitalul Orăşenesc Beclean. Intrată într-un proces capital de reabilitare, principala unitate din teritoriu unde bolnavii pot căuta însănătoşire a început cu derularea unor ample lucrări în interior, care au adus deja condiţii de nivel european în saloanele dotate inclusiv cu televizoare de tip plasma, dar şi aparatură nouă şi echipamente medicale moderne, atât de necesare desfăşurării actului medical în condiţii cât mai bune. Modernizări similare au fost realizate şi la Ambulatoriul integrat al spitalului, ridicând standardele cadrului în care se desfăşoară consultaţiile medicale. De asemenea, a fost schimbat acoperişul, atât la spital, cât şi la Ambulatoriul integrat al spitalului.
,,Cine nu a fost în ultimul timp la Spitalul Orăşenesc Beclean va rămâne surprins de schimbările majore făcute în ultimul timp aici”, spune primarul Nicolae Moldovan, cu precizarea că iniţiativele administrative vor continua în perioada viitoare, cu schimbarea şarpantei, şi anul viitor, cu izolaţii termice exterioare.
Obiectivul are la bază un proiect depus de administraţia locală beclenară încă din anul 2013 la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord-Vest. Conform proiectului întocmit, reabilitarea capitală a Spitalului Orăşenesc Beclean vizează execuţia de izolaţii termice, înnoirea acoperişului şi montarea de geamuri termopan, astfel încât cheltuielile de întreţinere să fie reduse semnificativ iar condiţiile de desfăşurare a actului medical să se îmbunătăţească vizibil. Va fi practic o reabilitare capitală a Spitalului Orăşenesc Beclean, astfel încât atât cadrele medicale cât şi pacienţii care ajung aici să poată beneficia de cele mai bune condiţii.
Spitalul Orăşenesc Beclean este situat lângă Drumul Naţional 17 având o structură aprobată şi completată din anul 2008. Cu un total de 244 de paturi, unitatea spitalicească acordă servicii medicale pentru aproximativ 56.000 de pacienţi, din care 12.000 sunt locuitori ai oraşului Beclean iar 44.000 sunt localnici din cele 12 comune arondate. Laboratoarele deservesc atât secţiile cu paturi cât şi ambulatoriul integrat al spitalului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5