Stagiune bogată la "Societatea de Concerte" Bistriţa

Pentru Fundaţia "Societatea de Concerte" Bistrita, toamna vine cu o pleiadă de evenimente culturale, pe gustul iubitorilor de cultură adevărată. Astăzi are loc la Librăria Cărtureşti din Bucureşti, vernisajul expoziţiei EXPO FOTO de către Ion Mureşan, Ioan Groşan şi Sebastian-Vlad Popa. Este expoziţia absolvenţilor Şcolii de Poetică Fotografică ”Francisc Mraz”, fiind a doua generaţie de la înfiinţare. Şcoala funcţionează sub egida Fundaţiei “Societatea de Concerte Bistriţa” iar cursul a avut loc la Muzeul Geologiei Române din Bucureşti. Este îmbogăţită considerabil în raport cu expoziţia de la jumătatea anului pentru că sunt luate în consideraţie şi lucrările de peste vară, cele din excursiile fotografice din Dobrogea şi cele din Tabăra Internaţională de Fotografie “Şcoala de la Bistriţa”, anul acesta în Clisura Dunării. După o selecţie aprigă au rămas pentru pereţii Librăriei Cărtureşti din str. Pictor Verona, 150 de fotografii, care vor fi mărite la latura lungă de 45 cm.

Joi, de la ora 18,00, la Sinagoga Bistriţa, avem un RECITAL BEETHOVEN susţinut de pianistul REMUS MANOLEANU. În program: L.v.Beethoven - Sonata No.7 in Re Major, Op.10, No.3 şi Sonata No. 23 in Fa minor, opus 57, "Appassionata" .

Vineri, de Ziua Holocaustului in România, este vernisată, de la ora 18.00, la galeria Lina expoziţia de sculptură Prezenţa memoriei, semnată de Caius Rotaru.

Pe 17 octombrie 2009, ora 18,00 la Sinagoga Bistriţa are loc un concert extraordinar susţinut de orchestra de 12 violoncele, pe 22 octombrie, în acelaşi spaţiu, de la ceeaşi oră, un recital de muzică de cameră susţinut de Ana Olteanu - flaut şi Simon Bucher – pian, din Elveţia, iar pe 23 octombrie, de la ora 20.00, un concert rock cu LUNA AMARĂ.

Aşadar o lună încărcată, preşedintele Gavril Ţărmure având grijă de setea de cultură a bistriţenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5