Statul preia plata asigurărilor sociale aferente şomajului tehnic

Salariaţii care lucrează în industrie vor beneficia, în cazul suspendării temporare a activităţii firmelor, de plata şomajului tehnic fără ca angajatorii să achite contribuţii pentru sumele achitate. Guvernul a decis, recent, prelungirea perioadei de şomaj tehnic, timp în care patronii nu vor achita contribuţiile sociale aferente acestor retribuţii. Acest lucru înseamnă că statul preia plata asigurărilor sociale aferente şomajului tehnic.

Noua perioadă de şomaj tehnic va fi aplicată începând cu această lună, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2010. Pe perioada suspendării contractului individual de muncă, angajaţii şi angajatorii (pentru respectivii salariaţi) sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, pentru maximum 90 de zile.

În această perioadă de trei luni angajatori vor plăti 75% din salariul de bază al postului ocupat, iar statul va suporta diferenţa de contribuţii sociale de toate tipurile, fie că este vorba de pensii, de şomaj, sănătate, risc profesional, inclusiv fondul de garantare a creanţelor salariale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5