Stelian Dolha: PNL va depune o moţiune de cenzură, dacă Guvernul nu scade CAS cu 5%

Liberalii nu depun acum o moţiune de cenzură, dar o vor face în mai. Liderul PNL BN, deputatul Stelian Dolha, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Executivul Ponta 3 are termen până pe 1 Mai ca să adopte două măsuri incluse în noul program de guvernare. Este vorba despre reducerea CAS şi de neimpozitatea profitului reinvestit.

,,Eu cred că e de datoria noastră a liberalilor să iniţiem o dezbatere parlamentară pe programul de guvernare. Clar. În care să fie invitaţi toţii miniştrii, să fie invitat şi premierul, pentru că noi liberalii, împreună cu social-democraţii, atunci când eram în USL, ne-am angajat la ceva că de la 1 iulie reducem cu 5 puncte procentual CAS-ul la angajatori. Ori, aflu, că în acest program de guvernare, dar numai pe surse, această măsură s-a anulat.

Nu venim să dăm un ultimatum acestui guvern, dar îi spunem clar că, în mai, trebuie luate aceste măsuri de reducere a CAS-ului cu 5% şi neimpozitarea profitului reinvestit. Sunt lucruri pe care noi le-am asumat în campania electorală şi trebuie să le duceţi mai departe. Dacă nu, PNL iniţiază moţiune de cenzură. Clar. E o datorie a noastră şi aşteptăm să vedem răspunsul guvernanţilor”, a afirmat deputatul liberal.

Dolha a comparat Guvernul Ponta 3 cu o piesă e teatru absurd, precizând că asumarea programului de guvernare, care este mai mult un program de acţiuni, a fost de toată jena.

,,Guvernul Ponta 3 seamănă din ce în ce mai mult cu o piesă de teatru, dar cu un teatru al absurdului. Asumarea programului de guvernare a fost de toată jena, a fost de un ridicol greu de descris. L-am văzut pe premierul Victor Viorel Ponta grăbit, încercând să se achite de o datorie faţă de Traian Băsescu. Şi-a luat un angajament faţă de preşedinte şi trebuia să se achite. Ne-a expediat rapid pe noi pe parlamentari şi odată cu noi toată ţara într-un discurs de aproximativ 5 minute. Cam atât a fost de fapt prezentarea programului de guvernare. 5 minute”, a concluzionat deputatul PNL Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5