Moţiunea de cenzură, prilej de speculaţii de culise

Parlamentarii PNL şi UDMR au finalizat textul moţiunii de cenzură intitulată ,,Guvernul PDL-PSD a hotărât: ,,Decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost”, pe care au depus-o la cele două secretariate ale camerelor legislative ale Parlamentului.

Radu Moldovan: „Moţiunea nu va trece”

Parlamentarii PSD nu vor vota moţiunea de cenzură, a afirmat deputatul PSD Radu Moldovan. Liderul judeţean PSD a sugerat că un asemenea gest ar putea fi regăsit în tabăra PDL pentru a pune în practică un pretins plan al preşedintelui Băsescu de a elimina PSD de la guvernare şi a-l schimba pe Emil Boc din fruntea Guvernului.

„Ar fi nefiresc ca parlamentarii din PSD să voteze moţiunea de cenzură a PNL. Suntem într-o coaliţie care nu este cea mai mare fericire pentru noi, dar de aici până la a semna o moţiune a opoziţiei este o distanţă foarte mare. Parlamentarii PSD luat decizia de a nu semna această moţiune de cenzură”, a declarat Radu Moldovan, referindu-se la zvonurile de presă potrivit cărora PSD ar putea susţine moţiunea de cenzură.

Radu Moldovan a susţinut că un asemenea risc ar veni din altă parte decât PSD, eventual din partea colegilor democrat-liberali de guvernare. Deputatul PSD a menţionat un presupus plan al preşedintelui Băsescu de a înlătura PSD de la guvernare şi de a-l schimba pe Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

,,Singura raţiune ca această moţiune de cenzură să fie votată de parlamentari de la PDL este continuarea planului lui Traian Băsescu de a scăpa de PSD de la guvernare şi de Emil Boc de la conducerea guvernului”, a explicat Radu Moldovan.

Oltean: „PDL nu recurge la asemenea gesturi”

Pentru a înlătura toate speculaţiile apărute în ultima vreme, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat că PDL nu recurge la asemenea gesturi şi se situează categoric în afara acestui demers.

„PDL înlătură toate speculaţiile, în sensul că am putea provoca eliminarea PSD de la guvernare, prin votarea acestei moţiuni de cenzură. PDL se situează categoric în afara acestui demers. PDL nu recurge la asemenea gesturi (…) În convingerea mea, nu au fost elemente care să justifice această moţiune de cenzură. Să sperăm că moţiunea de cenzură va rămâne la acest stadiu, destul de firav”, a declarat deputatul PDL Ioan Oltean.

Moţiunea va putea fi dezbătută în Parlament abia săptămâna viitoare, după convocarea celor două camere legislative. Parlamentarii vor vota moţiunea, prin vot secret cu bile, deşi liberalii au anunţat că intenţionează să voteze cu bilele la vedere pentru a evita jocurile politice ale PDL şi PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5