Stelian Octavian Cicsa: La Ilva Mare se muncește intens în interesul cetățenilor

Viceprimarul comunei Ilva Mare, Stelian Octavian Cicsa, se declară mulțumit de modul în care evoluează lucrurile în comună. În această perioadă se lucrează în ritm susținut pentru finalizarea unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 9 milioane de lei, care vizează modernizarea a peste 8,5 kilometri de drum comunal. Asfaltarea acestuia s-a realizat în proporţie de 80%,  iar în cursul lunii august lucrările urmează să fie recepționate.

Un alt deziderat al administraţiei locale a prins contur şi a fost executat. Este vorba de amenajarea unui teren de sport sintetic în valoare de 250 de mii de lei, lucrare finanţată şi executată din fonduri proprii. Viceprimarul declară că este vorba despre cel mai modern teren de sport de pe Valea Ilvelor și că acesta este funcțional și intens utilizat nu doar de către locuitorii comunei.

          Chiar dacă bugetul din acest an a fost și este unul generos, acest lucru nu a împiedicat administrația să depună şi alte proiecte cu finaţare naţională sau europeană. Putem aminti aici de proiectul depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală care are ca obiect modernizarea a 9 kilometri de drum forestier, prin pietruire şi asfaltare a unei porţiuni din acesta. Valoarea totală este de 1,5 milioane de euro.

În acest moment, comuna Ilva Mare are peste 75% din cetăţeni racordaţi la apă şi canalizare, dar se aşteaptă continuarea lucrărilor în cadrul Master Planului de apă şi canalizare, astfel că întreaga comună va beneficia de condiţii normale de viaţă. În aceste momente, proiectul se află în stadiul de avizare urmând ca în acest an să înceapă licitaţiile propriu-zise.

Viceprimarul comunei Ilva Mare, Stelian Octavian Cicsa, declară că este atent la nevoile cetățenilor, tocmai de aceea își dorește ca în cel mai scurt timp întreaga comună să fie cadastrată. De asemenea, susține viceprimarul, contează foarte mult pe sprijinul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, fără sprijinul căruia multe dintre proiectele din comună nu ar fi putut fi realizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5