Strat de 10 cm de zăpadă în Valea Măriilor şi în Pasul Rotunda! Ninge abundent

sursa: IJJ BN

Posturile montane de jandarmi din Rodna şi Piatra Fîntînele sunt pregătite să ofere sprijin de specialitate turiştilor. Din fericire, până acum nu au fost constatate probleme privind anumite blocaje care s-ar fi putut produce din cauza ninsorii.  În acest moment ninge abundent în zona Valea Măriilor, iar jandarmii montani din Rodna ţin permanent sub observaţie zonele în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice, organizându-se acţiuni de patrulare în special pe traseele cele mai frecventate.

Cu toate acestea jandarmii recomandă tuturor celor care intenţionează să treacă Pasul Rotunda să aleagă alt traseu, deoarece acesta este închis pe perioada iernii.

       De asemenea, jandarmii montani Rodna şi Piatra Fîntînele recomandă turiştilor şi persoanelor care intenţionează să organizeze drumeţii în zonă, să aibă maşinile echipate corespunzător anotimpului, echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie direct sau prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. Totodată, turiştilor le este recomandat ca înainte de a porni pe traseul ales să sune la Jandarmii montani pentru a se informa în privinţa oportunităţii alegerii.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5