Prima zăpadă în Pasul Rotunda!

Jandarmii montani din Rodna, care au efectuat o acţiune de patrulare în cursul acestei dimineţi în Pasul Rotunda, au constatat că ninge abundent. Celor care doresc traversarea DN 17D - Valea Mare - Pasul Rotunda – Cârlibaba li se recomandă să evite să facă acest lucru, stratul de zăpadă fiind deja în zonă de aproape 10 cm.

        „ Jandarmii montani din Rodna execută permanent patrulări specifice cu rol preventiv în zona Pasul Rotunda, Valea Blaznei şi Valea Măriilor cu scopul de a identifica eventuale probleme ale celor ce se află în zonă. Din fericire nu au fost constatate probleme privind anumite blocaje care s-ar fi putut produce din cauza ninsorii.

          Jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fîntînele ţin permanent sub observaţie zonele în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice, organizându-se acţiuni de patrulare în special pe traseele cele mai frecventate”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

       De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor şi persoanelor care intenţionează să organizeze drumeţii în zonă, să aibă echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5