Strategii financiare pentru investitorii în criptomonede

Strategii financiare pentru investitorii în criptomonede

În ultimii zece ani, numeroase monede digitale au devenit disponibile pentru cumpărare - Bitcoin și Ethereum sunt două dintre cele mai cunoscute.

Este esențial să fii conștient de șansele și riscurile care vin odată cu investiția în criptomonede, deoarece valoarea unora dintre aceste active poate fi imprevizibilă.

De asemenea, este necesar să fii familiarizat cu elementele fundamentale ale investițiilor în cripto, astfel încât să poți investi în cripto pe baza propriei toleranțe la risc.

Mai jos regăsești câteva strategii care te vor ajuta să îți gestionezi criptoactivele.

Este important să îți păstrezi criptomonedele în siguranță, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să folosești stocarea la cald și la rece. Stocarea la cald este un portofel digital online, în timp ce stocarea la rece este un portofel offline, de obicei stocat pe un hard disk. Ambele opțiuni oferă un mediu sigur pentru a-ți stoca activele digitale.

Experții recomandă ca cea mai mare parte a criptomonedelor să fie stocată într-un portofel la rece pentru a evita potențialele hack-uri. Păstrarea a aproximativ 80% din fondurile pe termen lung în portofelul rece este o bună regulă de bază, potrivit lui Yubo Ruan, CEO și fondator al Parallel Finance, un protocol descentralizat de împrumut și miză bazat pe Polkadot. Portofelul fierbinte poate fi folosit în scopuri pe termen scurt.

Acordă prioritate lichidităților

Investitorii de pe piața criptografică ar trebui să ia în considerare lichiditatea atunci când decid în ce active să investească. Bitcoin este cea mai lichidă criptomonedă, ceea ce înseamnă că este cea mai ușor de tranzacționat și de convertit în numerar, păstrându-și în același timp valoarea. Pe lângă faptul că Bitcoin este o criptomonedă lichidă, aceasta se află și în topul monedelor de investit pe termen lung. Poți cumpăra Bitcoin sau alte criptomonede cu potențial de la crypto exchange-ul Bitcoin România, acesta fiind cel mai mare la nivel național.

Lichiditatea este importantă, deoarece permite traderilor să intre și să iasă din tranzacții la valoarea dorită. Având suficientă lichiditate pe piață, comercianții se asigură că pot găsi cumpărători și vânzători la cel mai bun preț, ceea ce le permite să își asigure un profit atunci când decid să vândă.

Volatilitatea

Criptomonedele au reputația de a avea suișuri și coborâșuri, care sunt considerate un potențial câștig pentru comercianți, dar o provocare pentru investitorii pe termen lung. Această clasă de active este încă relativ nouă, astfel încât speculațiile și agitația contribuie adesea la volatilitatea sa. Deși oscilațiile mari ale prețului pot fi alarmante, fluctuațiile zilnice sunt tipice pe piața cripto și pot fi utilizate pentru a genera profituri.

Investește doar cât îți permiți să pierzi

Ar trebui să investești pe piața criptografică doar o sumă de bani pe care te simți confortabil să o pierzi. Ia în considerare nivelul actual al venitului și profilul de risc pentru a determina cât de mult din venitul tău este potrivit să investești. Dacă ești nou în domeniul cripto, 5% din venitul tău este un bun punct de plecare, în timp ce un pasionat de cripto poate aloca 10%, iar un trader sau un expert în DeFi ar trebui să ia în considerare investirea a 20% sau mai mult.

Ia-ți des câștigurile

Investitorii în criptomonede ar trebui să fie atenți să ia profituri în mod frecvent, deoarece poate fi dificil de știut când valoarea unei criptomonede poate crește sau scădea. Pentru a maximiza succesul, este important să existe o strategie pentru preluarea profiturilor. Rămânerea la curent cu știrile, meme-urile și tweet-urile celebrităților poate fi de ajutor, dar cel mai bine este să se stabilească obiective clare și puncte de intrare și ieșire înainte de orice tranzacționare.

Diversitatea

Pentru a minimiza riscul, investitorii în cripto-monede ar trebui să își diversifice portofoliile cu o varietate de monede și proiecte cripto, de exemplu jetoanele nefungibile, proiectele DeFi, etc. În plus, investitorii ar trebui să folosească, de asemenea, burse diferite, deoarece acestea pot avea diferite active disponibile. Prin diversificarea portofoliilor lor, investitorii pot beneficia atât de investiții sigure, cât și de investiții speculative.

Concluzie

Este clar că piața criptomonedelor este aici pentru a rămâne, oferind o serie de opțiuni cu o varietate de valori diferite. Este important să acorzi timpul necesar pentru a evalua ce strategie de investiții în criptomonede este cea mai potrivită pentru tine și pentru obiectivele tale de investiții.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5