Avantaje și dezavantaje ale criptomonedelor

Domeniul criptomonedelor a reușit să devină, de ceva timp, unul dintre cele mai populare domenii din lumea investițiilor. Acest lucru este justificat atât de popularitatea și aplicabilitatea largă a tehnologiei blockchain, cât și de istoriile fabuloase a îmbogăți lor cosmice care provin din acest domeniu. Totodată, este necesar de menționat că o investiție în criptomonede nu presupune doar avantaje, ci și anumite dezavantaje. În acest articol descriu în detaliu aceste avantaje și dezavantaje ale criptomonedelor.

Avantajele investiției în criptomonede

O investiție în criptomonede presupune o serie de avantaje, pe care le enumerăm și le descriem pe scurt în cele ce urmează.

Protecție împotriva inflației

Inflația este un factor negativ care influențează practic investițiile de orice tip. Activele, cât de prețioase nu ar fi acestea, au proprietatea de a se devaloriza în timp. Criptomonedele în acest sens reprezintă un caz particular. Practic fiecare criptomoneda are o anumită limită de emisie. Această limită nu poate fi depășită. Astfel, dezvoltatorii criptomonedelor asigură fondurile criptografice de la inflație. În aceste condiții, indiferent dacă cererea se modifică sau nu, criptomonedele sunt expuse inflației într-o măsură mult mai mică decât monedele tradiționale.

Auto Guvernare

Mulți investitori aleg investiția în cripto pentru a nu depinde de anumite acțiuni și decizii a guvernelor, adunării acționarilor, etc. Tranzacțiile cu criptomonede sunt asigurate de către dezvoltatori și mineri. Aceștia primesc taxe de tranzacție ca recompensă pentru treaba pe care o fac. Astfel, nu există un anumit organ care ar monitoriza sau ar gestiona tranzacțiile sau alte lucruri legate de o anumită criptomoneda. Aceasta se auto regleaza.

Securitate și confidențialitate

Confidențialitatea și securitatea au fost întotdeauna o caracteristică particulară a criptomonedelor. Registrul blockchain se bazează pe diverse puzzle-uri matematice greu de descifrat. Acest lucru face ca criptomoneda să fie mai sigură decât tranzacțiile electronice convenționale. Criptomonedele folosesc algoritmi de criptare pentru a spori securitatea și confidențialitatea. Plus la aceasta, toate tranzacțiile sunt protejate cu chei publice și private.

Descentralizare

În prezent se consideră că descentralizarea este principiul pe care se vor baza toate tranzacțiile în viitorul nu atât de îndepărtat. În acest sens, principalul avantaj al criptomonedelor este că sunt în mare parte descentralizate. Prin descentralizare se asigură atât autonomia și autoreglarea criptomonedelor, cât și controlul acestora în bază de algoritmi. Astfel, se găsește soluția de aur - criptomonedele se autoreglează, dar, totodată, există și un anumit sistem care controlează acest domeniu.

Costul scăzut al tranzacțiilor și excluderea intermediarilor.

Una dintre principalele utilizări ale criptomonedei este efectuarea de transferuri oriunde în lume. Cu ajutorul criptomonedei, taxele de tranzacție plătite de utilizator sunt reduse la sumă neglijabilă sau zero. Acest lucru se realizează prin eliminarea necesității de a verifica tranzacția de către terți, cum ar fi sistemele tradiționale de plată. Tranzacționând criptomonede pe The Bitcoin Code, de exemplu, te bucuri de taxe reduse, la fel de prietenoase ca și în cazul dacă ai tranzacționa desinestătător.

Dezavantajele criptomonedelor

Precum am menționat și la început de articol, pe lângă avantaje, criptomonedele au și anumite dezavantaje (care nu trebuie neglijate nici într-un caz). În continuare prezentăm și descriem pe scurt aceste dezavantaje ale criptomonedelor.

Asocierea tranzacțiilor în criptomonede cu anumite tranzacții de tip ilegal

Deoarece confidențialitatea și securitatea tranzacțiilor cu criptomonede este ridicată, este dificil pentru guvern să urmărească orice utilizator la adresa portofelului sau să își urmărească datele. Bitcoin a fost folosit în trecut ca o modalitate de a schimba bani în multe tranzacții ilegale, cum ar fi cumpărarea de droguri pe darknet. Criptomonedele sunt, de asemenea, folosite de unii pentru a-și converti banii obținuți ilegal printr-un intermediar pur pentru a-și ascunde sursa.

Pierderea datelor poate duce la pierderi financiare

Precum cunoaștem, criptomonedele presupun și un nivel înalt de securitate a tranzacțiilor între utilizatori. Pentru a asigura utilizatorii și sistemul de atacurile hackerilor, blockchain-ul a fost creat în așa mod, încât să fie imposibil de urmărit tranzacțiile. Totodată, dacă un utilizator pierde cheia privată din portofel, aceasta nu poate fi returnată sau restabilită. Portofelul va rămâne blocat pentru întotdeauna, tot cu fondurile care erau stocate acolo.

Descentralizat, dar tot gestionat

Criptomonedele sunt cunoscute pentru caracteristica lor de descentralizare. Dar fluxul și cantitatea unor valute de pe piață sunt încă controlate de creatorii lor și de unele organizații. Acești deținători pot manipula criptomoneda într-un mod sau altul - prin anumite declarații în mass-media, sau prin arderea de fonduri, de exemplu.

Concluzie

În acest articol am prezentat principalele avantaje și dezavantaje a criptomonedelor care determină, la rândul său, atât avantajele cât și dezavantajele investiției în cripto. Precum observăm, criptomonedelor au mai multe avantaje decât dezavantaje, ceea ce face acest tip de investiție oportun. Pentru a investi chiar acum poți utiliza The Bitcoin Code - platformă de renume și cu un background impresionant!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5