Sub semnul revistelor literare - la Festivalul „Liviu Rebreanu”

Primăria municipiului Bistriţa, prin Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” a realizat, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” Bistriţa, aflat la ediţia a X-a, o prezentare a celor mai importante reviste literare din Transilvania. Evenimentul, care s-a derulat la „Casa cu Lei”, a debutat cu cuvântul directorului festivalului, prof. dr. Dorel Cosma, care a făcut un istoric al festivalului care a devenit un brand al activităţii teatrale şi literare din acest colţ de ţară.
Prima revistă prezentată a fost „Gând românesc”, editată la Alba Iulia de scriitorul Virgil Şerbu Cisteianu. A urmat „Ardealul literar” şi directorul publicaţiei de la Hunedoara – Maria Pândaru Bârgău, apoi Anca Sârghie şi revista universitarilor din Sibiu, Niculae Vrăsmaş cu „Anuarul bârgăuan”. Scriitorul Cornel Udrea a venit de la Cluj cu revistele „Tribuna” şi „Steaua”. Un punct aparte l-a constituit lansarea nr. 26-27 a publicaţiei „Conexiuni” a Centrului Cultural Municipal Bistriţa, despre sumarul căreia au vorbit prof. dr. Dorel Cosma - directorul Centrului Cultural Municipal, Elena M. Cîmpan – preşedinta Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, şi referent Maria Herinean, cea care a fost responsabil de acest număr.
Maine, manifestările continuă la „Casa cu Lei” cu comunicări şi lansări de carte, scriitorilor invitaţi alăturându-se şi oaspeţi din Belarus, Bulgaria, Franţa, Israel şi Republica Moldova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5