Subprefectul Ioan Zăgrean: Peste 100.000 lei decontaţi la primării pentru cheltuielile cu hrana refugiaţilor! Din mai, se depun cereri şi pentru cazare

Subprefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Zăgrean, a precizat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud că numărul persoanelor refugiate din Ucraina care au fost cazate în județul nostru în ultimele două săptămâni se menține la o medie de circa 530 de persoane.

         „Potrivit H.G. nr. 336/2022 din 11 martie 2022, privind stabilirea mecanismului de decontare a cheltuielilor cu hrana cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice, pentru luna martie s-au primit de la primării, un număr de 20 de situații centralizatoare, care cuprind numărul cetățenilor străini găzduiți, numărul de zile de găzduire, precum și suma solicitată de fiecare persoană fizică.       

         În urma centralizării acestor date, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decontat suma de 119.900 lei către 20 de primării pentru cheltuielile aferente hranei a 427 de cetățeni străini, conform prevederilor legale”, a declarat Ioan Zăgrean.

         Potrivit acestuia, începând cu luna mai, pentru luna aprilie, prin H.G. nr. 494 din 8 aprilie 2022 a fost completat mecanismul de decontare a cheltuielilor fiind reglementată și cheltuiala, în sumă de 50 de lei/zi/persoană pentru cazare.   În acest sens, cererea pentru  decontare  va fi una comună și va cuprinde atât cheltuielile pentru masă cât și cheltuielile aferente cazării.

         „Dreptul de a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana, s-a născut în data de 08.03.2022, odată cu publicarea și intrarea în vigoare a prevederilor OUG 20/2022.

        Dreptul de a beneficia de decontarea cheltuielilor cu cazarea, s-a născut în data de 23.03.2022, odată cu publicarea și intrarea în vigoare a prevederilor OUG 28/2022”, a completat lt.col Mihai Suciu, adjunct al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5