Subvenţii pentru încadrarea elevilor şi studenţilor pe timpul vacanţei

Angajaţii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada verii vor primi 50% din salariul minim pe economie pentru fiecare elev sau student.

Odată cu închiderea porţilor instituţiilor de învăţământ, elevii şi studenţii ar putea să-şi caute un serviciu pe perioada verii. Totuşi, în prag de vacanţă tinerii nu s-au gândit deocamdată dacă vor lucra ceva în acest timp, iar dacă se vor angaja, spun că nu o vor face în România!

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi încurajează pe angajatori să recruteze tineri, iar pentru a-i stimula le oferă 50% din salariul minim pe economie.

Angajatorii vor fi stimulaţi lunar cu 50 % din indicatorul social de referinţă, acesta subvenţie fiind de 250 lei si o primesc la fiecare sfârşit de lună pe baza solicitării pe care o depun la AJOFM . De menţionat că, cei care angajează elevi înainte de perioada vacanţei nu beneficiază de această subvenţie.

În vederea acordării stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie cu AJOFM o convenţie în termen de 30 zile de la angajarea tinerilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5