Subvenţii neplafonate pentru încadrarea şomerilor

Într-o încercare aproape disperată de a stimula încadrarea în muncă a şomerilor trecuţi de o anumită vârstă şi a persoanelor cu dizabilităţi, guvernaţii au adoptat o măsură foarte avantajoasă atât pentru firme, cât mai ales pentru potenţialii salariaţi - a eliminat plafonul subvenţiei care poate fi acordată de la buget pentru co-plata salariilor şomerilor angajaţi.

La ora de faţă, în conformitate cu articolul 85 din Legea 76/2002, ,,angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată o sumă egală cu un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani”.

De acum înainte, pentru fiecare salariat în vârstă de peste 50 de ani, angajat din şomaj, firma va primi, timp de un an, jumătate din salariul pe care îl plăteşte şomerului. Altfel spus, salariul convenit cu salariatul, pentru care se acordă subvenţie, nu va mai fi plafonat.

Cât priveşte persoanele cu dizabilităţi, acum se acordă firmei angajatoare cel mult 60% din salariul de încadrare, timp de un an de zile, cu condiţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani. Pe viitor, subvenţia se va acorda pe o perioadă de doi ani şi va reprezenta tot jumătate din salariul de încadrare, neplafonat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5