Subvenţii record pentru fermierii care aprovizionează magazinele

* cererile pentru subvenţii se depun la APIA între 6 august şi 21 septembrie

Fermierii ale căror exploataţii se află în comunele din zona de munte a judeţului vor primi subvenţii record pentru vacile din rasele de carne pe care le cresc în vederea sacrificării.

Decizia aparţine guvernului, care miercuri a aprobat o hotărâre în baza căreia crescătorii de animale vor beneficia de un sprijin financiar de până la 300 de euro pentru fiecare vită din rase de carne pe care o deţin.

Subvenţii vor fi acordate şi pentru bivoliţele din bătătură (maximum 187,5 euro pentru fiecare animal) sau vacile de lapte (cel mult 250 de euro/cap).

Cererile pentru ajutorul specific aprobat de guvern pot fi depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 6 august - 21 septembrie. De acest sprijin comunitar (asigurat din Fondul European de Garantare Agricolă) vor beneficia crescătorii de vaci - persoane fizice, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Condiţiile de acordare a subvenţiilor sunt: deţinerea unui efectiv cuprins între două şi 15 vaci de lapte, inclusiv, respectiv a cel mult 50 de bivoliţe sau 90 de vite din rasele de carne; înscrierea în Registrul Naţional al Exploataţiilor a efectivului de vaci; menţinerea în exploataţie a efectivului de vaci de lapte/pentru carne pentru care se solicită ajutor specific anual, până la data efectuării plăţii; permiterea efectuării controalelor potrivit legii, efectuate de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens; situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate din România; comunicarea în scris, în termen de 7 zile lucrătoare de la data apariţiei, a oricărei modificări a informaţiilor declarate în cererea de plată.

Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate mai sus menţionate poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi sau sancţiuni multianuale.

Valoarea totală a acestui sprijin, finanţat după cum aminteam din Fondul European de Garantare Agricolă, este de 30 de milioane de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5