Susţinerea examenului de bacalaureat, după cel puţin „două ratări”, costă!

Absolvenţii învăţământului preuniversitar de stat şi particular se pot înscrie şi pot susţine examenele de finalizare a studiilor, în sesiunile anului şcolar 2015-2016, conform reglementărilor Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind organizarea şi desfăşurarea acestor examene, însă cu anumite condiţii.

         Astfel, candidaţii din promoţii anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat şi care se prezintă la toate probele examenului achită suma de 240 lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori acest examen se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării acestuia.

         Pentru susţinerea examenelor de certificare a calificării profesionale/de atestare a competenţelor profesionale, absolvenţii învăţământului liceal, filierele vocaţională şi tehnologică, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori, se achiză o taxă de 50 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5