Tabăra internaţională „Acasă la noi”

Luiza Iliescu

Astăzi, 31.07.2018, la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, din Bistriţa, s-a deschis, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ „ACASĂ LA NOI”. Tabără este, în acest an, la a 22-a ediţie. De această dată, copiii au venit din orașul Râno, din Ucraina.

Participanţii la tabără sunt elevi români și ucrainieni, însoţiţi de cadre didactice.

Amfitrionul bibliotecii, directorul, pr. Pintea, a mulțumit Astrei Năsăudene, reprezentată de către inimosul și neobositul profesor Seni Ioan, pentru locul istoric oferit Bibliotecii Judeţene.

Astfel, Biblioteca Judeţeană este plasată, la începutul drumului inițiatic, ce va străbate întregul judeţ, atât de bogat, din punct de vedere educativ, cultural și istoric, pe parcursul întregii săptămâni.

Preşedintele Astrei Năsăudene, eminentul profesor de istorie Ioan Seni, a mulţumit la rândul său, directorui Pintea pentru ospitalitate și generozitate şi a menționat cadourile oferite, de fiecare dată, participanţilor taberei.

A sosit și replica oaspeţilor, bogată în aprecieri, ilustrate într-un program artistic, în limba română și ucraineană.

Ghidul Bibliotecii a fost de această dată Florin Săsărman, artist, organizator de evenimente culturale, și un patron educativ al Mediatecii.

Organizatorii taberei sunt: prof. Ioan Neagos, Luiza Iliescu, Antonina Marian, împreună cu fotograful oficial al taberei, de mai multe ediţii, Cristina Eliza Iliescu care au primit grupul și i-au cazat, cu o seară înainte.  Copiii din TABĂRA INTERNAŢIONALĂ „ACASĂ LA NOI” sunt găzduiţi, de câțiva ani, de Liceul Sfânta Maria, din Bistriţa, unde sunt primiţi cu căldura și bucurie.

Mulțumirile participanţilor și organizatorilor sunt îndreptate către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de către domnul Radu Moldovan care finanţează acest program de mai bine de 7 ani.

Acest minunat eveniment, un adevărat program cultural-educativ, se petrece, în acest minunat loc, rai pe pământ, în umbra academicienilor năsăudeni și de mâna cu Liviu Rebreanu și George Coşbuc. Astfel devine un adevărat drum iniţiatic, în care istoria se învață LIVE.

Astfel, în aceste momente ce devin istorie (căci istoria o scriem noi), Bistriţa plus Năsăud sunt una și devenite trup se îngemănează cu sufletul tuturor românilor noștri, despărțiți doar de granițe imaginare.

Și asta se întâmpla acum și aici, în Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5