Taberele de tineret din administrația MTS vor fi trecute în administrarea autorităților locale! Noutăți despre construcția de creșe

Ministrul dezvoltării și administrației anunță primii pași spre descentralizarea administrației publice și extinderea rețelei de creșe.

Taberele de tineret din administrația Ministerului Tineretului și Sportului vor fi trecute în administrarea autorităților publice locale, a anunțat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, la o conferință de presă din județul Covasna.

Ministrul a spus: ”Reforma instituțională pentru eficientizarea și descentralizarea serviciului public este o prioritate pentru ministerul pe care îl conduc. După cum este cunoscut, ministerul a publicat un proiect de act normativ privind reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), unitate subordonată MDLPA, prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia.”

Totodată, Cseke Attila a anunțat: conceptele pentru creșe au fost pregătite, iar lucrările de construcții vor fi demarate încă din acest an. „Conceptul creat pentru creșe este unul care se ridică la așteptările anului 2021 și vor fi modificate și reglementările în vigoare din domeniu. Avem nevoie de o rețea de creșe moderne, iar legislația trebuie să servească acest scop” – a spus ministrul dezvoltării. România se află pe ultimul loc din UE privind numărul de locuri disponibile în creșe pentru copiii de vârsta de sub trei ani. În timp ce în România sunt suficiente locuri pentru mai puțin de 4% din copii, în Danemarca acest procentaj se ridică la 70%.

Comentarii

14/02/21 11:54
Gica

Mi se pare o prostie ordinara, ca TOTUL... SA SE TREACA IN ADMINISTRATIA LOCALA !
Trebuie ca toate aceste institutii publice care sunt de interes national si nu local, sa ramana in administrarea ministerelor de resort / de linie , ca acolo se dau si se distribuie toti banii de la guvern si fondurile respective, NU VOR FI DIRIJATE IN ALTE PARTI IN MOD SIGUR .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5