Tamas Martonos: Comuna Braniştea – în pragul sărbătorii cireşelor

În fiecare an, luna iunie marchează în „ţara cireşelor” manifestări dedicate acestei culturi care şi-a găsit un teren prielnic de secole. Cum ne informa viceprimarul comunei, d-nul Cornel Săsărman, sunt producţii destul de bune de cireşe, cu toate că pe alocuri au avut de suferit din cauza ploilor şi apoi a secetei excesive. Cu toate acestea, edilul brăniştean promite că în iunie, de „Sărbătoarea cireşelor”, vor fi oferite vizitatorilor şi oaspeţilor cantităţi suficiente.
În cea de-a doua decadă a lunii iunie, respectiv, în 23 iunie, va avea loc tradiţionala manifestare a cireşelor în „Grădina lui Matei” din Măluţ, urmând ca după numai o săptămână să fie aceeaşi sărbătoare şi în localitatea Cireşoaia. La Măluţ, în data de 16 iunie, cum preciza preotul paroh Dumitru Ştir, credincioşii parohiei îl vor avea în mijlocul lor pe mitropolitul şi arhiepiscopul Andrei Andreicuţ.
Şi în acest an, în comună, vor fi implementate proiecte care vor îmbunătăţii aspectul edilitar-gospodăresc al celor trei sate. Primarul Tamas Martonos ne-a precizat că un prim proiect în valoare de 1,5 milioane euro va avea ca obiect modernizarea a două pâraie, este vorba de Valea Măluţului şi Pârâul Borzii. În ultimii ani, aceste două văi au provocat inundaţii pe culturile agricole şi în gospodăriile populaţiei. Licitaţia urmează în perioada imediat următoare, apoi se va trece, conform programului, la implementarea acestora. Şi în domeniul învăţământului, după încheierea anului şcolar, vor fi reabilitate şcolile din Braniştea şi Cireşoaia, pentru aceasta fiind alocată suma de 400 mii lei.
Dacă în anii trecuţi, în cele trei sate - Cireşoaia, Braniştea şi Măluţ – au fost asfaltate câteva uliţe, acţiunea va continua, ne spune viceprimarul Săsărman, şi în acest an. Mai cu seamă în centrul de comună, în Braniştea, uliţa care duce spre fostul CLF, pe o lungime de 400 m, va primi îmbrăcăminte asfaltică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5