Targetul Partidei Romilor: cel puţin un reprezentant în Consiliul Judeţean

Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş, susţine că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să obţină un mandat de consilier judeţean, la alegerile locale din iunie 2012. „Avem ambiţia măreaţă ca la alegerile locale să ajungem acolo unde ne este locul, în Consiliul Judeţean. Vom ajunge acolo şi vom înclina balanţa la timpul potrivit. Indiferent de pragul electoral, dacă va fi sau nu scăzut la 3%, ne pregătim să ajungem în CJ”, a precizat Neia Lăcătuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit liderului romilor bistriţeni, Partida Romilor Bistriţa-Năsăud este în plin proces de reorganizare, de triere a reprezentanţilor din filialele orăşeneşti şi comunale. În judeţul nostru, Partida Romilor are 29 filiale, dintre care 15 sunt în localităţi unde ponderea populaţiei rome depăşeşte 20 de procente. „În localităţile mari ne gândim chiar să propunem candidaţi pentru funcţia de primar şi liste complete la Consiliul Local. Ştim că nu sunt foarte mari şansele pentru primar, însă măcar vom avea reprezentativitate în comisiile electorale, pentru că am văzut cum merg treburile şi în aceste comisii”, a explicat Emil Neia Lăcătuş.

Altfel, romii se pregătesc de Congresul Naţional, care se va desfăşura la finele lui noiembrie, la Sala Palatului. Peste 5.000 de membri ai Partidei Romilor vor decide strategia formaţiunii pentru anul electoral 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5