Târgul de carte CoşBook, ecouri pozitive în Observator Cultural

Renumita revistă „Observator cultural” dedică Târgului de carte CoşBook, a cărei primă ediţie s-a derulat de curând la Bistriţa sub egida Bibliotecii Judeţene, două ample materiale. Sub titlurile „CoşBook, un târg de carte dedicat copiilor” şi „Noi poveşti pentru copii, de la autori şi ilustratori români”, Alina Purcaru, prezentă la Bistriţa la eveniment, face o amplă descriere a ceea ce s-a întâmplat la Bistriţa.
„Au fost întîlniri cu scriitori, lansări şi discuţii despre cărţi, lecturi publice şi evenimente gîndite în aşa fel încît să nu separe dialogul celor mari de participarea celor mai mici. .. Iniţiativa lui Ioan Pintea de a face acest tîrg, cu un destinatar foarte important şi mai degrabă subreprezentant de cei care organizează evenimente, e una care merită felicitată şi încurajată. O astfel de întîlnire face vizibil, în cel mai evident şi mai spontan mod, faptul că literatura e dorită. Ce exemplu mai bun poate fi decît copiii care-şi trag de mînecă părinţii să le mai cumpere o carte, şi încă una, sau mai bine pe toate din serie, ca să nu trebuiască să mai facă un drum? Copii care se întorc apoi la stand, pentru că au văzut la prieteni un alt titlu, şi mai interesant, sau care pleacă, pur şi simplu bucuroşi că s-au întîlnit cu prietenii lor într-o curte, care ajunge să semene cu un loc de joacă şi care e curtea unei biblioteci. O mare dorinţă a managerului acestei biblioteci, pe cale să se împlinească, este un bibliobus, care să transporte cărţi, pentru împrumut, în satele unde accesul la literatură e un lux. Un bibliobus, întîlniri în cercuri cît mai deschise în preajma bibliotecii, atenţie la ceea ce îi sensibilizează pe copii şi mai multă vizibilitate pentru cei care scriu pentru ei sînt toate gesturi esenţiale pe care o comunitate le poate face pentru propriul bine. Prima ediţie de Coşbook e un punct de pornire, deja alimentat de încrederea şi de bucuria foarte multora, scriitori şi cititori deopotrivă” spune, printer altele, Alina Purcaru.
Nu este deloc de neglijat promovarea în „Observatorul cultural” a evenimentului coordonat de scriitorul Ioan Pintea, precum şi de menţionat faptul că publicaţia a fost şi partener media, girând astfel târgul de carte pentru copii şi adolescenţi ce s-a derulat la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]