Leonor şi zânele au poposit la Târgul de Carte CoşBook

În cadrul Târgului de carte CoşBook, Editura Şcoala Ardeleană a lansat volumul „Leonor și zânele / Leonor et les fées” de Maria Postu (ilustrată de Martina Garcia Aranda, ediţie bilingvă română franceză, traducere de Ioana-Alice Postu). Maria Postu este poetă, prozatoare şi profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional bilingv „George Coşbuc” (Bucureşti). Printre lucrările sale literare cele mai recente se numără volumul de poeme „Cutia poştală a cerului” (Ed. eLiteratura, Bucureşti, 2014), eseul „Imaginarul puterii în proza română” (Ed. Tipo Moldova, Iaşi, 2013) şi volumul de proză scurtă „Povestiri de trezit adulţii” (Ed. Tracus Arte, Bucureşti, 2011). La competiţiile de creaţie şi literatură naţionale şi internaţionale, Maria Postu a primit distincţii printre care, Premiul pentru eseu la Concursul Internaţional „Memoria Slovelor” (Vâlcea, 2016) şi diploma Francofoniei la Concursul de poezie Europoezie (Paris, 2013).
În cuvântul său, directorul editurii, Vasile George Dâncu, a vorbit despre importanţa cărţilor bune pentru copii, care sunt destul de rare, tocmai de aceea întâlnirea cu o autoare venită din Bucureşti în mijlocul copiilor din Bistriţa este o bucurie. Inspectorul şcolar Ramona Salak a spus că avem de-a face cu o carte de suflet. Cea care a recenzat volumul a fost eleva Irina Hordouan, din clasa a VI-a B de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” din Beclean, ce a venit însoţită de profesoara Carmen Szasz.
Câştigătoarea mai multor concursuri de literatură, Irina Hordouan a spus că se lansează „o carte ce nu trebuie să ne lipsească din biblioteci pentru că nu vei uita povestea nici peste o lună. Nu este o carte simplă, ci o lecţie care ne face mai puţin egoişti”. Profesoara Ionela Silvia Nuşfelean, de la Palatul Copiilor, a venit însoţită de o elevă care i-a dăruit scriitoarei o cutie magică, prin intermediul căreia poate să elibereze zânele, vorbind în acelaşi timp despre revoluţia florilor şi a copiilor, care trebuie încurajaţi în toate proiectele lor.
Maria Apostol s-a declarat încântată de întâlnirea cu Bistriţa şi impresionată de impactul ce l-a avut personajul asupra copiilor. Leonor s-a născut într-o perioadă în care scriitoarea a devenit mai sensibilă la copilărie, după 30 de ani de predare a limbii române la catedră, iar mai apoi ca mamă. A făcut, în acelaşi timp, o pledoarie pentru frumos, cartea având un rol important în viaţa noastră.
Acordarea autografelor a fost un moment în care scriitoarea şi-a cunoscut mai bine micuţii cititori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5