Târgul Mare al Bistriței. Dansurile din Germania, surpriza de sâmbătă ! Azi, din nou petrecere !

"Târgul Mare al Bistriței” a adus, în complexul de la Viişoara, sâmbătă, cântec, joc şi voie bună.
Seria spectacolelor folclorice a început cu Ansamblul „Flori bârgăuane” Josenii Bârgăului, care a prezentat în coregrafia lui Paul Munteanu suite de dansuri din mai multe zone ale ţării, cu mai multe generaţii, de la tineri, la copii. Au urmat soliştele bistriţene Olimpia Deneş şi Ileana Melian . Invitat de onoare a fost Ansamblul de dansuri din Herzogenrath – Germania, format din tineri a căror bunici au cântat cu Cununa de pe Someş în anii 1970 la Casa de Cultură, iar acum au predat, odată plecaţi în Germania, frumuseţea dansurilor nepoţilor.
Ansamblul „Comori ardelene” Turda a încântat publicul cu mai multe generaţii de artişti. Seara a fost încheiată de Silvia Ivan venită special la eveniment din Torino cu cântec bănăţean şi suceveanca Elisa Hechelciuc. Prezentatorii acestei ediţii, Menuţ Maximinian şi Mărioara Sigheartău au avut cuvinte frumoase la adresa tuturor invitaţiilor, reuşind să întreţină, alături de artişti, cu profesionalism atmosfera.
Complexul Heidenfeld a avut şi aseară terasele pline de bistriţeni ce au participat la frumuseţea tradiţiilor.
Azi
ora 19 – Heidenfeld – Ansamblul „Roata de la Runc”, Mariana Condrea, Ansamblul "Coroniţa" Solovăstru, Elena Chirică, Marioara Dragotă, Ansamblul „Balada” Bistrița, Nelu Şoptereanu, Pamfil Roată

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5