Târgurile de animale din judeţ, închise din cauza pestei porcine africane!

Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Bistriţa-Năsăud  a aprobat, în şedinţa de marţi, Programul actualizat pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud. Una dintre măsuri vizează suspendarea activităţii târgurilor de animale autorizate privind vânzarea /cumpărarea animalelelor vii, până la noi dispoziţii. De asemenea, vor fi actualizate, în regim de urganţă, Unităţile Locale de Sprijin (ULS), iar Grupul Local de Experţi în vânat şi vânătoare  din Bistriţa-Năsăud va prezenta particularităţile specifice judeţului privind strategia de prevenire/combatere a pestei porcine africane la mistreţ.

CLCB Bistriţa-Năsăud s-a întrunit  în contextul evoluţiei pestei porcine africane în România, în judeţele Satu Mare, Tulcea, Brăila, Constanţa şi Bihor şi ca urmare a revizuirii Manualului operaţional pentru intervenţie în focarele de PPA precum şi a Planului de contingenţă. Reunirea CLCB s-a făcut la propunerea directorului executiv al DSVSA BN, dr. Ioan Bogolin.

         Pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social, din punct de edere economic. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5