Teatru şi musulmani la Clubul „Radu Săplăcan” din Beclean

Întâlnirea pe luna octombrie a Clubului „Radu Săplăcan”, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Primăriei Beclean, a inclus lecturarea de către autor, Ştefan Mihuţ, a piesei într-un act „Dragoste ca la teatru” şi o prezentare despre migraţia musulmană spre Europa, susţinută de Mircea Cupşa.

„Dragoste ca la teatru” a fost foarte bine primită de cei prezenţi, observându-se calitatea deosebită a scriiturii- „Autorul vorbeşte despre eşecul vieţii personajelor, dar şi despre eşecul societăţii”(Mircea Cupşa), „Este o parodie politică, e de remarcat tehnica redării amănuntelor, personajele sunt nişte parveniţi.” (Elena-Valeria Ciura). Paul Boroş, Alin Cîndea, Vasile Ionac şi Alexandru Petria au făcut observaţii punctuale despre modul în care a conturat dramaturgul personajele, de care acesta poate sau nu să ţină cont.

Cum era de anticipat, discuţia despre chestiunea venirii în masă a musulmanilor spre continentul nostru a fost vie. Cupşa a prezentat o radiografie a situaţiei din Siria şi din întregul Orient Mijlociu, ca să reiasă mai limpede cauzele migraţiei, apoi cei prezenţi s-au lansat în ipoteze despre urmările fenomenului asupra României.

Luna viitoare o să aibă loc proiecţia unui reportaj difuzat de importanta televiziune France 2 despre viaţa preotului Alin Cîndea, iar Elena-Valeria Ciura o să citească un grupaj de poezii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5