Teii și brazii... primarului Vasile Codrea de la Budești

prof. Augustin Rus

   În primul mandat ca primar al comunei Budești, domnul Codrea Vasile, împreună cu angajați ai Primăriei și câțiva săteni, au plantat în parcul din centrul satului Budești, în apropierea Monumentului eroilor din primul și Al Doilea Război Mondial, mai mulți tei și brazi. Cei care au rezistat „vicisitudinilor”, s-au dezvoltat frumos, teii oferind atunci când înfloresc un miros ademenitor iar brazii o umbră îmbietoare. Alături de ei se află câțiva frasini plantați de învățătorul satului împreună cu elevii,  în anul 1948.

   Prin anul 2007, când am ajuns în orașul francez Nantes, m-am plimbat printr-un parc unde în mijlocul lui era un copac uscat iar de crengile sale, erau atârnate peturi, sticle, jucării,mici obiecte metalice etc.  În apropiere, sistematic, erau plantați stejari, platani, frasini, salcâmi, tei și alte specii locale, fiecare având prinsă o tăbliță din bronz cu numele celui care l-a plantat și anul în care a făcut-o.

   Ar fi folositor ca și pe teii și brazii din parcul de la Budești să fie prinsă o plăcuță cu numele primarului și anul în care s-a făcut plantarea, asta și ca o recunoaștere a faptului că în toate satele comunei, de când domnul Codrea Vasile este primar, s-au făcut împăduriri pe terenurile neproductive, unele plantații arătând foarte bine, mai ales cele de salcâm. Am observat lucrul acesta anul trecut, când am făcut o „însemnare” cu titlul   ...   „Crești pădure și te-ndeasă !”, însemnare la care un coleg îmi dă răspuns   ...   „De rărit, îi treaba noastră!”.

   Într-o seară   ...   „absolut din întâmplare”   ...   trec prin apropierea teilor din parc și observ o  „idilă” ,   ...    poate, peste ani,  EL, îi va spune  EI   ...   „Ți-aduci aminte când veneai / Sub teiul înflorit și des / Și câte flori eu ți-am cules, /   ...   C-avem și-acuma pentru ceai !”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5