Tendinte de amenajari interioare si unde se mai incadreaza covoarele

Din simt practic ajungem sa decoram spatiul in care traim si tot din nevoie invatam ce da bine si ce nu. Doar ca o lectie de stil nu strica asa ca preferam sa fim mereu in cautare de ceva nou pe piata. In materie de decor si amenajari interioare 2015 pastreaza inca anumite note. Spre exemplu lectia simplismului sta in picioare si face ca acesta sa nu fie o miscare gresita.

Covoarele – cat sunt de cautate

Inca in stil practic romanii prefera covoarele ca parte din casa lor si in fiecare incapere in parte. Si nu fac rau deloc pentru ca acestea sunt inca elemente apreciate. Si daca tot le aleg prefera sa faca din asta si un soi de imagine distincta, care iese in evidenta, care cere admiratie si se potriveste de minune cu decorul. Integrarea unui covor ca si stil pentru intreaga incapere unde este plasat vine cu un grad de usurinta cand se mizeaza pe contraste. Poate fi vorba chiar si de covoare bucatarie, living sau orice alta zona; ideea in sine de contrast vine cu cea mai simpla optiune.

Daca pardoseala este inchisa covorul ar trebui sa fie la opus si invers. O astfel de alegere ii face pe cei mai multi fericiti cu alegerea facuta. De regula se opteaza pentru nuante calde, din aria maroului si a culorii pamantii insa si nuantele neutre sunt de apreciat.

Pentru cei cu pretentii se opteaza pentru un stil personalizat. Asa se face ca vechea “regula” de asortare in elemente este si acum cautata. Se face un trio intre culoarea pardoselii, a mobilei si nu in cele din urma a perdelelor pentru a se alege acea nuanta cea mai potrivita pentru covor. Mai mult decat atat, modele vii sunt o prima alegere pentru camera copiilor.

Din punct de vedere vizual modelul tine de o chestiune de gust. Si despre asta s-a tot spus ca nu se discuta si basta. Doar ca preferinta e una si nevoia e alta. Cu alte cuvinte trebuie sa ne pastram flexibili in ideea de a alege in cele din urma cel mai potrivit tip de covor. Spre exemplu, in functie de mobila fie din bucatarie, living sau camera, covorul poate avea un imprimeu cu lini si cercuri, forme de inspiratie geometrica care nu dau gres. La fel de bine, in materie de materiale se pare ca romanii au uitat de multa vreme de tot ce inseamna covoarele “persane”.

Se cauta lana, matasea de asemenea. Ambele tipuri de materiale sunt potrivite pentru covoarele din casa, pretandu-se la fiecare caz in parte. Sunt rezistente si asta face ca un covor de acest gen sa castige un punct in plus. Cat despre intretinere, in timp ce fibra naturala se curata numai cu aburi cele sintetice se curata cu produse casnice, la indemana, de uz general. Nu sunt alergice si vin intr-o gama larga de optiuni. Moderne, asa cum marea majoritate isi doreste sa aleaga, covoarele sunt dorite a fi echilibrate in pret si calitate, cu un design oarecum clasic si culori simple – trebuie sa se potriveasca in cel mai bun caz cu toate elementele din jur si sa nu sa fie parte centrala de atractie. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5