TENISUL DE MASĂ LA GR. ŞC. „RADU PETRESCU” DIN PRUNDU BÂRGĂULUI

În ziua de 2 decembrie 2009, elevii de la Grupul Şcolar "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului au primit, în moderna şi recent renovata sală de sport a liceului, vizita sportivului emerit Gheorghe Bozga, unul dintre cei mai mari antrenori de tenis de masa ai Romaniei, care a fost însoţit de un mare arhivist şi cronicar sportiv bistriţean, în persoana scriitorului Vasile Jimboreanu. Alături de aceştia au participat, la întîlnire, trei dintre cei mai buni elevi, antrenati de Gheorghe Bozga la Centrul Olimpic de Tenis de Masă: Bogdan Pugna, Rareş Vasile Gălăţan şi Bogdan Dombrea, care au făcut un adevărat spectacol, demonstrativ pentru sportul tenisului de masă, în aplauzele celor prezenţi.

Antrenorul emerit Gheorghe Bozga, a mărturisit elevilor de la şcoala prundeană, că s-a născut în 1952 la Tiha Bârgăului şi că a absolvit Liceul din Prundu-Bârgăului în urmă cu 35 de ani, având aici profesori foarte buni, din sârguinţa cărora au ieşit mulţi sportivi de performanţă. El personal, a ajuns încă din anul 1966 în cea mai bună echipă de tenis din ţară, CSM Cluj, participând la mari competiţii, prin majoritatea locurilor de pe glob, în care tricolorul României a fost arborat, iar sportivii noştri premiaţi. A mai precizat faptul că pentru elevii prundeni, aici, în această sală, începe ucenicia şi se pune temelia activităţilor viitoare.

Gheorghe Bozga a venit la intalnirea cu elevii din Prundu Bârgăului pentru a le oferi sfaturile sale, dar a adus şi o masa nouă de tenis, echipată cu fileu, mingi, palete şi o tabelă de afişat scorul, drept cadou. A invitat apoi câţiva elevi ca să joace tenis la noua masă, explicându-le că “Paleta nu joacă singură. Ea trebuie antrenată şi mânuiă”.

Scriitorul Vasile Jimboreanu, autor a numeroase cărţi despre sportul bistriţean, a scris şi o carte despre marele antrenor de tenis, întitulată “Un destin cu două feţe”, în care Gheorghe Bozga este descris ca un “antrenor şi formator de talente care au făcut înconjurul lumii. Bozga este cunoscut la cele mai mari competiţii de tenis de masă. Am fost copleşit că am îndrăznit să scriu o carte şi sunt satisfăcut că am putut să redau o parte din activitatea sa.”

Bine primiţi de conducerea şcolii, prin prof. Constanţa Neuc, directorul Gr. Şc. “Radu Petrescu” şi profesoarele de specialitate, Reghina Trif şi Rodica Udrescu, dar şi de circa o sută de elevi, care au asistat la o lecţie dublă, atât prin sfaturile primite, atât din partea profesorilor cât şi a invitaţilor, cât, mai ales, prin atragerea lor spre irezistibila masă de tenis. A fost o întâlnire cu adevărat fructuoasă, cu rol principal educativ, în finalul căreia prof. Constanţa Neuc, director al Gr. Şc. “Radu Petrescu” şi-a exprimat intenţia de a propne, în perspectivă, numele antrenorului emerit Gheorghe Bozga, noii săli de sport.

Comentarii

27/02/10 22:57
Dan Giulia

E sala mea de sport....si eu sunt de la scoala asta... Reghina e prof. mea de sport, dar eu nu am stiut ca se petrece asa cv in sala.....bv cui a fost...;)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5