Teste GRATUITE HPV și Babeș-Papanicolaou în Bistriţa, Sângeorz-Băi şi alte 8 comune! Vezi când ajunge caravana în localitatea ta!

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) in parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa Năsăud (DSP BN) implementeaza proiectul POCU "Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin - etapa II- Regiunea Nord Vest”.

Scopul proiectului este de a  reduce povara cancerului de col uterin, prin facilitarea accesului unui numar de 170 002 de femei din regiunea Nord-Vest, la servicii de depistare precoce, diagnostic si tratament, al leziunilor precanceroase ale colului uterin.

Proiectul "Fii responsabilă de sănătatea ta!” oferă acces femeilor cu varste intre 24 si 64 de ani (inclusiv celor neasigurate) la servicii de informare si testare gratuita pentru depistarea leziunilor colului uterin. Femeile cu varste intre 24 si 29 de ani beneficiaza de testul Babes- Papanicolau, iar femeile cu varste intre  intre 30 si 64 de ani beneficiaza de testul HPV. Depistat în fază incipientă, cancerul de col uterin se poate vindeca, iar pacienta își poate continua viața, cu bine!

Rezultat al colaborării dintre IOCN, DSP BN, medici ginecologi si personal din reteaua de Asistenta Medicala Comunitara (AMC) din judet si cu sprijinul primariilor si al partenerilor locali, continuam organizarea caravanei unitatii mobile a IOCN in judetul Bistrita Nasaud. Astfel, in perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2022, se vor derula activitati de testare conform urmatorului program:

 • Bistrita: joi, 22 septembrie, orele 8-12 – parcarea din spatele Directiei Judetene de Finante
 • Bistrita: sambata, 24 septembrie, orele 11-17 – Centrul Comercial (Mall) din Calea Moldovei 40A, B1 Retail Park
 • Uriu: luni, 26 septembrie , orele 8-12 - Cabinetul medical;
 • Reteag:luni, 26 septembrie, orele 15-18,30 - Cabinetul medical;
 • Chiochis: marti, 27 septembrie, orele 9-13 –Primarie;
 • Sieu:marti, 27 septembrie, orele 13,30-17,30– Cabinetul medical;
 • Sieu Odorhei: miercuri, 28 septembrie, orele 8-12 –Caminul cultural;
 • Mariselu: miercuri, 28 septembrie, orele 13,30 -16,30 - Cabinetul medical;
 • Lesu: joi, 29 septembrie, orele 8,30-12 - Cabinetul medical;
 • Sangeorz Bai: joi, 29 septembrie,orele 12,30-18 – Centrul Cultural (Casa de Cultura);
 • Ilva Mica: vineri, 30 septembrie, orele 8-12 – Primarie;
 • Bistrita: sambata, 1 octombrie, orele 11-17 – Centrul Comercial (Mall) din Calea Moldovei 40A, B1 Retail Park.

Informam publicul larg si invitam femeile cu varste intre 24 si 64 de ani sa beneficieze de testarea gratuita prilejuita de deplasarea unitatii mobile in cele zece localitati din judet.          

Multumim tuturor celor implicati in mediatizare, organizare, derulare si suport al activitatilor din acest proiect.

Mai multe informații se pot găsi pe pagina proiectului: https://www.potisaprevii.eu/proiecte-pocu/, pe pagina DSPBN: https://dspbn.bistrita.ro/?p=13730 si pe pagina de Facebook „Învățăm să fim Sănătoși”: https://www.facebook.com/potisaprevii

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5