Fii responsabilă de sănătatea ta!

Teste gratuite Babeş-Papanicolau şi HPV, pentru femeile cu vârste între 24 şi 64 de ani! În ce localităţi ajunge unitatea mobilă de la Cluj!

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN), implementează proiectul POCU "Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin - etapa II- Regiunea Nord Vest”. 
 
Proiectul "Fii responsabilă de sănătatea ta!” oferă acces femeilor cu vârste între 24 și 64 de ani (inclusiv celor neasigurate) la servicii de informare și testare gratuită pentru depistarea leziunilor colului uterin. Femeile cu vârste între 24 și 29 de ani beneficiază de testul Babes-Papanicolau, iar femeile cu vârste între   30 și 64 de ani beneficiază de testul HPV. Testul HPV evidențiază prezența unui factor de risc (infecția persistentă cu virusul papiloma uman), iar depistarea și tratarea stadiilor incipiente de cancer de col uterin au prognostic favorabil, cu mari șanse de vindecare!
 
Rezultat al colaborării dintre IOCN, DSP BN, medicii ginecologi din Beclean și Năsăud, rețeaua de Asistență Medicală Comunitară (AMC) din județ și cu sprijinul primăriilor și al partenerilor locali, în perioada 18-22 iulie se organizează cea de a doua caravană a unității mobile în judetul Bistrița-Năsăud. De această dată activitățile de testare în unitatea mobilă a IOCN, sunt programate astfel:
- Luni, 18 iulie: orele 8-12 la Teaca, în curtea unității medico-sociale; orele 14,30- 18,30 în Budești, Căminul Cultural
- Marți, 19 iulie:  orele 9,30- 14 la Dumitrița, sediul primăriei; orele 14,30-17,30 Livezile, curtea primăriei; orele 18-20 Prundu Bârgăului, dispensarul medical uman/ policlinică
- Miercuri, 20 iulie: orele 8,30-10,30 Prundu Bârgăului, policlinică; orele 11-15 Bistrița Bârgăului, cabinetul medical
- Joi, 21 iulie: orele 8,30-13 Lechința, Căminul Cultural; orele 16.00-19.00 Bistrița, sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din str. Zimbrului, nr 5
- Vineri, 22 iulie: orele 8-12 Romuli, curtea școlii gimnaziale; orele 14,30 -20 Bistrița, sediul DSP din str. Zimbrului, nr 5.
 
Informăm publicul larg și invităm femeile cu vârste între 24 și 64 de ani să beneficieze de oportunitatea de testare gratuită, prin deplasarea unității mobile în cele nouă localități din județ. 
          
Mulțumim tuturor celor implicați în mediatizare, organizare și derulare a activităților caravanei de screening pentru cancerul de col uterin în județul Bistrița-Năsăud.
Mai multe informații se găsesc pe pagina proiectului: https://www.potisaprevii.eu/proiecte-pocu/, pe pagina DSP BN: https://dspbn.bistrita.ro/?p=13730  și pe pagina de Facebook „Învățăm să fim Sănătoși”, https://www.facebook.com/potisaprevii
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5