Tineretul democrat începe procedurile pentru a accede în forul similar al PPE

Tinerii democrat-liberali s-au întâlnit, în cadrul Şcolii de Vară organizate săptămâna trecută, cu staff-ul Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular European, for în care democraţii îşi propun să acceadă în perioada următoare. Un prim pas, potrivit liderului judeţean al TDL, Gabriel Cordovan, ar urma să fie făcut la Vilnius, când tinerii democraţi români ar urma să primească statutul de invitat permanent. Participarea la alte evenimente va însemna recunoaşterea statutului de membru observator fără drept de vot şi doar ulterior pe cel de membru cu drepturi depline, toate pe parcursul unui an.

Şcoala de Vară a TDL a readus în discuţie şi resursele umane de care dispune organizaţia de tineret a PD-L, mai ales prin prisma alegerilor din toamnă. “Am analizat oferta PD-L în domeniul tineretului şi considerăm că aceasta reprezintă un capitol important în cadrul programului de guvernare care va fi lansat în 12 septembrie. De altfel, cred că cele mai interesante puncte din programul acestei întâlniri au fost reprezentate de analiza problemelor economice şi sociale care necesită un răspuns prin programul de guvernare, analiză susţinută de prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan”, ne-a declarat aceeaşi sursă.

PD-L şi-a făcut la Costineşti şi un bilanţ al aleşilor locali care provin din rândul tinerilor – un preşedinte şi doi vicepreşedinţi de CJ, 43 de consilieri judeţeni (dintre care trei numai la Bistriţa), 39 de primari (unul şi la Măgura Ilvei), 22 de viceprimari şi peste 1700 de consilieri locali.

Din delegaţia bistriţeană a TDL au făcut parte consilierul local Gabriel Cordovan, Cristian Ursa şi Iulia Vultur din staff-ul TDL BN şi Bogdan Costin, preşedinte TDL Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5