Tinerii liberali au rememorat ororile regimului comunist

Biroul de presă al PNL BN

.În perioada 7-9 octombrie 2011, s-a desfăşurat Şcoala Politică ,,Gheorghe I. Brătianu”, de la Sighetul Marmaţiei, evenimentul de suflet al Tineretului Naţional Liberal.

Anul acesta, Şcoala Politică s-a desfăşurat sub genericul: ,,Memoria ca sursă de identitate naţională”.

La eveniment au participat 120 de tineri, reprezentând toate filialele judeţene ale TNL. În cele trei zile ale Şcolii Politice, tinerii liberali au parcurs un traseu al rememorării şi cinstirii victimelor regimului comunist.

Participanţii au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei şi au depus coroane de flori la Cimitirul Săracilor, în memoria deţinuţilor politici.

,,Întâlnirea de la Sighet este un prilej de reculegere şi readucere aminte, dar şi un moment în care privim cu speranţă către viitor. Memoria este un reper care ne ghidează şi ne defineşte ca persoane şi ca români. Pentru tinerii liberali, vizitarea, an de an, a Memorialului de la Sighet este un vaccin împotriva uitării”, a declarat Florin Alexandru Alexe, preşedintele TNL în deschiderea oficială a evenimentului.

Invitaţii acestui eveniment au fost deputatul Ludovic Orban, senatorul Titus Paşca, Radu Ştef – preşedintele PNL Maramureş, Lucia Varga – preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL, Dan Mihalache – secretar general adjunct al PNL.

Au susţinut prelegeri istoricul Nicolae Iuga şi Vlad Nistor, decanul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti.

De asemenea, tinerii liberali au avut ocazia să îl întâlnească pe dl. Ioan Ilban fost deţinut politic, unul dintre puţinii supravieţuitori ai calvarului din penitenciarul Sighet.

Şcoala Politică ,,Gheorghe I. Brătianu” a fost iniţiată în anul 2005 de către Ovidiu Nemeş, actual vicepreşedinte al TNL şi viceprimar al municipiului Sighetul Marmaţiei. Evenimentul este organizat în fiecare an împreună cu echipa locală a tinerilor liberali.

Din partea TNL Bistriţa-Năsăud au participat Roxana Arseni şi Lucian Feier.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5