Sportul uneşte tinerii

Tinerii ortodocşi din Nepos şi Bistriţa s-au întâlnit cu antrenorul Paşca şi Geta Vârtic

Sala Polivalentă din Bistrița a găzduit, în prima zi a săptămânii, o întâlnire între tinerii ortodocși neposeni, coordonați de preotul Vasile Rus, și elevii unei dintre celei cele mai iubite școli din Bistrița. Acţiunea s-a derulat în cadrul unui parteneriat pe teme culturale și sportive pe care Parohia Ortodoxă Nepos îl are cu Școala Gimnazială nr.1 din Bistrița, prin implicarea profesorilor Elena Borș și Ion Aldică.

Prietenia lor s-a legat într-un meci de handbal în care au militat pentru sport,sănătate și prietenie după îndemnul sfântului Ioan Gură de Aur: ’’pe adevăratul prieten nici timpul, nici locul nu îl pot împiedica să iubească și să fie iubit’’. Invitați de onoare la acest eveniment au fost Horațiu Pașca, antrenorul echipei de handbal CSM Bistrița și Geta Diniș-Vârtic, sportivul bistrițean care a scris istorie în handbalul european.

Cei doi oameni de sport au legat de sufletele tinerilor un îndemn de a iubi cartea, sportul, sănătatea trupească și sufletească.Parteneriatul va continua în luna decembrie a acestui an când elevii Școlii Gimnaziale nr.1 din Bistrița vor participa la un concert de colinde la Nepos”, precizează preotul Vasile Rus de la Parohia Orodoxă din Nepos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5