Titularizare 2017: Peste 500 de candidaţi îşi dispută 77 de posturi în Bistriţa-Năsăud

Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2017, se va desfăşura astăzi, începând cu ora 10:00, în 2 centre de examen, la Şcoala Gimnazială Avram Iancu şi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa.

La concursul de titularizare din acest an, erau înscrişi iniţial 555 de candidaţi, dintre care 95 sunt absolvenţi ai promoţiei 2017. Aproape jumătate dintre candidaţi – 251 – sunt educatoare şi învăţătoare, după cum anunţa inspectorul şcolar general Camelia Tabără. Doi dintre aceştia au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudare a examenului, câte unul din fiecare centru. 

„Avem 77 de posturi titularizabile şi 740 pentru suplinire, din care 227 sunt complete. Vom da un examen cu 39 de discipline de concurs, cu condiţii de promovare de minimum 7 pentru a obţine un post de titularizare şi minimum 5 pentru a obţine un post de suplinire”, a explicat şeful ISJ BN, prof. Camelia Tabără.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.roContestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5