Tort literar la Palat

Grupele de creație literară, poezia credinței, jurnalism și teatru, de la Palatul Copiilor Bistrița, coordonate de prof. Ionela-Silvia Nușfelean, au avut festivitatea de încheiere a cursurilor din anul 2016-2017. Manifestarea a fost deschisă cu  piesa ”La mulți ani, Ana Blandiana!”, scrisă de eleva Ștefania Bodescu, cuprinsă în cartea ”Zece teme și-un poem”, semnată de Micii Blandieni Bistrițeni,  apărută la Editura Eikon, Cluj-Napoca, în 2012, jucată de cei mai mici actori ai Palatului, din trupa ”Face oricine ce vrea”.

 Copiii au interpretat piesa exemplar iar atmosfera a fost una plăcută, fiecare elev și-a susținut replicile cu dezinvoltură. Din distribuție au făcut parte: Arpagic – Patric Rus, Coșul cu fructe – Călin Tudurachi, Furnica-poetă – Teodora Burje, Rândunel – Matei Flonta, Rândunica – Ioana Părăuan, Romanița – Ioana Bălan, Stânjenelul – Alex Rus, Trandafirul – Rebeca Dolha și ”Ana Blandiana” – Ștefania Bodescu. Decorul a fost completat și de expoziția cu lucrări a Alexiei  Dohotari, triplu premiată la concursul ”Scrisori de mai” și de mici amprente de petale și stele ale lui Luca Mureșan.

După încheierea scenetei, copiii de la cercul de creație literară, poezia credinței și jurnalism au primit diplome pentru rezultatele și eforturile lor din cursul anului școlar, fiecare intervenind cu o impresie legată de anul creativ sau cu lectură din compozițiile literare proprii. La sfârșit, toți au gustat din tortul aniversar al poetei Anei Blandiana, nașa lor de botez literar, tort pus la cale de bucătarul șef al zilei – Coșul cu fructe.

 La Palatul Copiilor Bistrița aventura creativă continuă toată luna iulie prin Clubul de vacanță, zilnic, între orele 10 și 14. Vă așteptăm la Palat, să vizualizați expoziția anuală de pictură, coordonată de prof. dr. Diana Morar, și la... Clubul de vacanță!

 

Maria Bălan, clasa a VII-a

Palatul Copiilor Bistrița 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5