Tot mai mulţi bistriţeni au solicitat testarea CoVid pe fondul restricţiilor impuse de ţările europene. Testări zilnice la Spitalul Judeţean

          Mai multe ţări europene au impus restricţii cetăţenilor români care implică fie izolarea la domiciliu/carantină, fie interzicerea accesului în ţară (Malta), fie prezentarea unui test negativ pentru CoVid-19 (respectiv două teste negative în Ungaria).

 

          În aceste condiţii şi numărul testărilor la cerere a crescut în judeţul nostru în ultima săptămână. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, numărul prezentărilor este din ce în ce mai mare. De altfel, Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR face analize zilnice. „În 6 iulie, am avut cinci prezentări, în 7 iulie – 11, în 8 iulie – 2, dar în 9 iulie au fost deja 43 de prezentări, în 10  iulie – 35, iar în 11 iulie, fiind sâmbătă, doar 4. În prima zi a acestei săptămâni, în 13 iulie, am avut 18 prezentări, iar astăzi (n.n. - 14 iulie), am ajuns la 46. Rezultatul este transmis pe email”, ne-a declarat Camelia Strungari.

 

Costul unei testări este 290 lei, iar dacă rezultatul probei este incert se reface pe cheltuiala spitalului. Programările se pot face la numărul de telefon 0263.214390. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5