Toţi angajaţii din învăţământul bistriţean se pot testa benevol şi gratuit pentru CoVid-19, la Spitalul Judeţean

Cristian Niculae a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin proiectul de rectificare bugetară a fost alocată suma de 300 mii lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, bani ce vor fi folosiţi pentru testarea gratuită a întregului personal didactic, nondidactic şi auxiliar din şcolile,  grădiniţele şi creţele Bistriţei, acum, înainte de începerea şcolii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Facem această acţiune în parteneriat cu Spitalul Judetean, ei vor face testările, iar noi plătim costul acestor teste pentru tot personalul din şcoli, grădiniţe şi creşe. Am convingerea că este un lucru bun şi necesar în această situaţie şi noi, primăria, trebuie să fim alături de sistemul medical ce este greu încercat în aceasta perioadă. Trebuie să fim responsabili şi să ne luam toate măsurile de precauţie înainte de începerea şcolii. Este vorba, în primul rând de sănătatea şi siguranţa copiilor noştri şi a bistriţenilor", a declarat Cristian Niculae.

Potrivit acestuia, în municipiul Bistriţa, sunt 1250 de cadre didactice, la care se adaugă 250 de persoane angajate în grădiniţe şi creşe. Cristian Niculae a precizat clar că personalul din învăţământ nu poate fi obligat să facă testul, dar speră într-o bună colaborare cu aceştia. Direcţia Municipală de Sănătate a anunţat că toţi angajaţii din creşe vor să facă testul.

„Laboratorul SJU Bistriţa este pregătit, are capacitate de testare, Primăria a alocat fondurile necesare pentru testarea lor, iar începând d eluni, oricând, personalul se poate programa. Vom solicita o listă cu personalul şcolilor şi grădiniţelor, iar noi vom verifica.  Avem toată deschiderea pentru cei care doresc să se testeze. E o chestiune de dialog,

nu de impunere. (...) Personalul didactic are capacitatea intelectuală să înţeleagă importanţa acestei testări", a menţionat Gabriel Lazany, managerul SJU Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5