Ioan Turc, preşedinte PNL BN: În prezent, la Bistriţa peste 100 de cereri pentru creșe sunt respinse din lipsă de locuri!

·
În municipiul Bistriţa, există 9 grădiniţe cu personalitate juridică şi 5 creşe nedistribuite uniform pe zone și cartiere.

▪︎În vestul Bistriței, avem 3 grădinițe, dar doar una cuplată cu o creșă (cea de pe Șieului);

▪︎În zona centrală, două grădinițe, dar una singură are și creșă (Zimbrului);

▪︎În partea estică, 4 grădinițe, cuplate cu 3 creșe (Ștefan cel Mare, Andrei Mureșanu și Mesteacănului).

Reiese din start o dificultate majoră și în ce privește proximitatea pentru părinții celor mici. Aceștia oricum găsesc greu locuri la creșe.

În prezent, peste 100 de cereri pentru creșe sunt respinse din lipsă de locuri!

Trebuie angajați în creșe educatori puericultori, specializați în îngrijirea corectă a copiilor de până la 3 ani. Este necesară și scăderea numărului de copii pentru fiecare grupă.

Se impune găsirea soluțiilor pentru funcționarea creșelor din zonele prost acoperite din punctul acesta de vedere.

▪︎ Printre locațiile identificate, avem: Bălcescu, Independenței, Împăratul Traian (în vest), plus zonele Parc și Subcetate.

Un exemplu concret este locația Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal. Acolo, propun construirea unui complex modern – creșă și grădiniță cu program prelungit, prin Compania Națională de Investiții.

Am vorbit în acest sens cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, care m-a asigurat că există finanțare pentru asemenea obiective.

Avantajele locației sunt multiple: poziționarea în zona centrală a orașului, parcul din proximitate, parcarea mare din fața Palatului Culturii.

▪︎ Putem avea grădinițe reabilitate, moderne, cu personal suficient și cu specializările necesare.

Soluții există, mai trebuie și ca administrația locală să se preocupe.
Ioan Turc, preşedinte PNL BN:

Comentarii

08/08/20 09:26
DEMISIA fără onoare

DEMISIA, Superveste bistrițenii au scăpat de Stelică un gurist incompetent oricum de ales nu îl alege nimeni, sa făcut de râs și acum 4 ani când a candidat la primăria Bistrița unde a pierdut jenant fiindcă Bistrițenii sau prins că doar dă din gură dar în capul lui poți testa vidul cosmic.

Stelică numai boacăne a făcut, economia județului sa dus în cap iar la gestinoarea situației de covid este o jale imensă suntem printre județele fruntașe pe țară la cazuri raportat la numărul de locuitori.

El a văzut că nu poate și sa cerut singur afarăm că de măcar atâta este conștient și el că el este doar un gurist care dă din mâini ca moară sticată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5